image

SSL-encryptie voor Windows Live Mail

vrijdag 8 juli 2011, 08:58 door Redactie, 6 reacties

Microsoft heeft de ondersteuning van SSL uitgebreid, waardoor nu ook Windows Live Mail en Outlook Connector encryptie ondersteunen. Verbindingen die via SSL lopen zijn niet af te luisteren. Sinds november was het al mogelijk voor Hotmail-gebruikers om volledige SSL-encryptie te gebruiken, hoewel men dit zelf moet instellen. Een probleem was dat Windows Live Mail deze optie niet ondersteunde, waardoor Microsoft verbindingen tussen beide platformen moest uitschakelen.

SSL is echter zeer populair, aangezien twee miljoen mensen de optie de afgelopen maanden hebben ingeschakeld. Microsoft heeft daarom de ondersteuning verder uitgebreid. Zo wordt nu standaard al het verkeer van Windows Live Mail via SSL versleuteld. Gebruikers hoeven hiervoor niets in te stellen, het installeren van de laatste versie is voldoende.

Hotmail
Verder zal de Outlook Connector nu standaard al het Hotmail-verkeer via SSL laten lopen en is het aantal Windows Live websites dat SSL ondersteunt uitgebreid. "Als je nu SSL inschakelt, zorgen we dat al je pc en smartphone-verbindingen naar hotmail.com en live.com over SSL gaan", zegt Hotmail manager Dick Craddock.

Hij merkt op dat veel telefoons geen SSL-verbindingen ondersteunen, en Microsoft daarom verbindingen van deze telefoons zal uitschakelen als HTTPS is ingeschakeld. Gebruikers die hier last van hebben, krijgen het advies om Exchange ActiveSync of POP3 op de telefoon te gebruiken, aangezien die wel honderd procent HTTPS-verbindingen bieden.

Reacties (6)
08-07-2011, 09:41 door Anoniem
Nu pas?
Dit zit volgens mij al jaren in gmail.
08-07-2011, 09:43 door Anoniem
Wij hadden dit al een tijdje door. Microsoft heeft ook geheel SSL ingeschakeld in Windows Live Profile.
Microsoft gebruikt trouwens ook DKIM AUTH in Hotmail. Het is nog in een test fase.

Chung Hui & Jorrit C
InfraG.
08-07-2011, 11:01 door Mysterio
Door Anoniem: Nu pas?
Dit zit volgens mij al jaren in gmail.
Weet je überhaupt wat Windows Live Mail is?
08-07-2011, 15:57 door Anoniem
Geldt die SSL alleen voor het inloggen bij Windows Live Mail? En hoe zit het bij Windows Live Messenger 2011?
08-07-2011, 16:47 door Anoniem
Wow, SSL aangezet in juli 2011!
Innovatief ;-)
09-07-2011, 12:22 door Anoniem
Apart ik dacht dat deze optie er al een tijd in zat o_O

Hij merkt op dat veel telefoons geen SSL-verbindingen ondersteunen, en Microsoft daarom verbindingen van deze telefoons zal uitschakelen als HTTPS is ingeschakeld.

HTC, Android, Blackberry of iPhone werken wel met SSL, persoonlijk zie ik ook weinig mensen met een ander toestel rond lopen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.