image

Versleutelde back-ups voor Android-toestellen

maandag 11 juli 2011, 12:12 door Redactie, 4 reacties

Eigenaren van een Android-toestel die de gegevens op hun smartphone en SD-kaart op veilige wijze in de cloud willen opslaan, kunnen niet om de gratis WhisperCore applicatie heen. Het programma maakt back-ups van alle informatie op de telefoon, om die vervolgens te versleutelen en naar de clouddienst van Amazon te sturen.

Het door WhisperSystems ontwikkelde WhisperCore, is een verzameling van allerlei handige en onmisbare tools. Eén van de programma's is Flashback, dat incrementele back-ups maakt. Alleen aanpassingen binnen een bestand worden opgeslagen, terwijl de al opgeslagen bestanden worden hergebruikt. Zodoende zijn toch alle bestanden veiliggesteld, zonder bandbreedte, accuduur en opslagruimte te verspillen.

Flashback gebruikt sterke encryptie en is op meerdere toestellen te gebruiken en te beheren. Het gratis programma werkt op Nexus S en Nexus One smartphones, maar aan de ondersteuning van andere Android-toestellen wordt gewerkt.

Reacties (4)
11-07-2011, 13:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-07-2011, 14:05 door Anoniem
cloud en veilig gaan per definitie niet samen....
11-07-2011, 20:58 door Anoniem
Wat gebeurt er met de informatie als ik deze doormail, wat vaak gebeurt met een smartphone
12-07-2011, 22:51 door Anoniem
Ben eigenlijk wel benieuwd hoe dit werkt. Encryptie pas ik bij voorkeur lokaal op mijn eigen device toe waarna ik de encrypte data de cloud instuur. Vanwege dat incrementele backup verhaal lijkt mij dat hier encryptie pas IN de cloud plaatsvindt, of...?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.