image

Mac gebruikers kwetsbaar voor hackers

dinsdag 9 juli 2002, 13:53 door Redactie, 2 reacties

Het besturingssyteem OS X dat draait op nagenoeg alle Macintosh machines, vertoont veiligheidsproblemen.
Een automatisch update-programmaatje in OS X, SoftwareUpdate, controleert iedere week op de website van het bedrijf of er updates beschikbaar zijn. De updates worden gedownload en vervolgens geïnstalleerd zonder expliciete toestemming van de gebruiker.
Onlangs postte een hacker op de BugTraq mailing list hoe je deze kwetsbaarheid van machines die OS X draaien, kunt uitbuiten. Apple heeft nog geen patch voor dit probleem, maar zegt onderzoek te doen naar de melding.(sillicon.com)

Reacties (2)
09-07-2002, 23:17 door Anoniem

Het besturingssyteem OS X dat draait op nagenoeg alle Macintosh machines
Hehehe, hoe durven jullie 't te zeggen, wat een onzin. Nieuwe machines draaien veelal OS-X, maar ik durf te stellen dat dat nog lang geen 50% is.
10-07-2002, 13:54 door Anoniem
Allereerst is Programmatuurupdate gewoon in te stellen: dagelijks/wekelijks/handmatig. Verder checkt Programmatuurupdate daarna of er updates zijn, zijn die er, dan laat hij zien welke het zijn, inclusief informatie.
Er wordt dan helemaal niets automatisch geïnstalleerd! Je moet opdracht geven ('werk nu bij') en dan nog kan alleen de beheerder/administrator dit doen! Wanneer je dan als beheerder de beruchte programmatuur binnen zou halen, ja dan kun je problemen krijgen.

Apple is inmiddels bezig met een oplossing. Voorlopig is de beste oplossing om Programmatuurupdate op handmatig te zetten, dan kom je ook niet zo snel in de verleiding op 'werk nu bij' te klikken. Verder alleen downloaden vanaf de officiële site van Apple.

Niet overdrijven dus, wel opletten! Ik maak me niet zo'n zorgen, Apple heeft een goede naam en zal die zeker proberen hoog te houden, Microsoft kan daar nog wat van leren!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.