Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Verbaasd

12-07-2011, 21:31 door gizmokke, 37 reacties
Na veel goede verhalen over Kaspersky wilde ik het vandaag aankopen, tot mijn eigen verbazing zegt de pc boer Kaspersky verkopen we niet meer is een middelmatig av programma, terwijl de rekken vol lagen met McAfee en Bitdefender. Van McAfee is al langer bekend dat het een slecht programma is. Bitdefender ken ik niet en ESET hadden ze niet, dus met lege handen terug naar huis. Mening? met vriendelijke groeten.
Reacties (37)
12-07-2011, 21:34 door Anoniem
momenteel draai ik een trail versie van kaspersky antivirus en ben toch tevreden.zit die pc boer niet aan de drugs ;)
12-07-2011, 22:16 door dymi-b
Bitdefender had ik een aantal jaar terug in het bezit, het programma heeft bij mijn weten altijd zijn werk goed gedaan, relatief snelle scansnelheid en een gemiddelde detectie. Het hoeft dus zeer zeker niet onder te doen voor de overige 3 die je vermeldde.
Momenteel ben ik in het bezit van de gratis versie van Comodo Internet security, waar ik ook zeer te spreken over ben.
12-07-2011, 22:29 door gizmokke
@ dymi ik draai ook comodo Internet security maar dan zonder de antivirus ( is niet zo goed blijkt ).
12-07-2011, 22:53 door Anoniem
Kaspersky middelmatig av programma? ik zou een andere pc boer zoeken.
De reden dat hij ze niet meer kan krijgen is omdat Kaspersky benelux sinds kort niet meer bestaat, maar de hoofdzetel in rusland bestaat nog wel steeds dus qua support en dergelijke is alles nog het zelfde. Alleen beetje moeilijker om aan te geraken.

McAfee doet het opzich ook niet slecht maar richt zich meer tot zakelijke omgevingen
Bitdefender richt zich dan weer meer op particulieren en is opzich ook geen slechte anti virus
12-07-2011, 22:59 door dymi-b
Het AV component komt misschien niet als beste uit de bus, maar het totaalpakket, ik spreek dus over Defence+, firewall en alle andere dingen, stoppen toch wel aardig wat dreigingen.
12-07-2011, 23:33 door bulldog
ik draai sinds kort kaspersky antivirus ( pas gekocht) en had al meteen problemen omdat ik ook comodo op de pc had.comodo moeten verwijderen en spybot.dus mijn indruk kaspersky kan moeilijk samen werken met andere security pogramma's.over de bescherming ben ik zeer tevreden.normaal wilde ik eerst eset maar omdat het moeilijk te vinden is/was in de winkels heb ik voor kaspersky gekozen,en ook hun klanten service ben ik over te spreken.
12-07-2011, 23:39 door Anoniem
@ bulldog kav kan wel samen werken met ALLEEN DE FIREWALL van comodo.kav komt in botsing met de defence plus.spybot draai ik allang niet meer,wel malwarebytes.
12-07-2011, 23:42 door Anoniem
tja als je het mij vraagt zijn kaspersky,eset toch 1 van de besten ! ! bitdefender ken ik niet.
12-07-2011, 23:58 door Anoniem
@gizmokke install gewoon comodo internet security met de av en je bent voor 99% safe ! als de av een virus niet ziet pakt de d+ het wel ! schitterend pogramma. dus ga je centjes niet vergooien !
13-07-2011, 08:48 door Mysterio
De PC boer verkoopt niet iets omdat het goed of minder goed is, maar omdat hij contracten heeft. Ik werkte eens bij een leuke computerzaak toen men een leuk aanbod kreeg van Sweex. Vervolgens stond er een groot Sweex rek in de winkel en kwam er om de zoveel tijd een Sweex meneer kijken of we het wel goed bij hielden.

McAfee valt tegenwoordig wel weer mee en Bitdefender is een prima product, maar als je Karspersky wil dan is het een beetje sneu om met McAfee opgezadeld te worden.
13-07-2011, 09:01 door SirDice
Door Mysterio: De PC boer verkoopt niet iets omdat het goed of minder goed is, maar omdat hij contracten heeft.
Behalve dat, hij heeft ook alleen maar spullen op de plank liggen die ook daadwerkelijk verkopen. Het heeft niet veel zin om producten in je schap te hebben liggen die niemand koopt.
13-07-2011, 10:49 door Anoniem
Door gizmokke: na veel goede verhalen over kaspersky wilde ik het vandaag aankopen,tot mijn eigen verbazing zegt de pc boer kaspersky verkopen we niet meer is een middelmatig av pogramma.terwijl de rekken vol lagen met mcfee en bitdefender.mcfee is al langer bekend dat het een slecht pogramma is.bitdefender ken ik niet.en eset hadden ze niet , dus met lege handen terug naar huis.mening?met vriendelijke groeten.


Gewoon Microsoft Firewall i.c.m. Microsoft Security Essentials gebruiken. Er is niks beters. Mijn bescheiden mening.
13-07-2011, 11:29 door Mysterio
Door Anoniem:
Gewoon Microsoft Firewall i.c.m. Microsoft Security Essentials gebruiken. Er is niks beters. Mijn bescheiden mening.
Krijgen we dat weer... Wie roept er als eerste "Linux"?
13-07-2011, 11:45 door SirDice
Door Mysterio:
Door Anoniem:
Gewoon Microsoft Firewall i.c.m. Microsoft Security Essentials gebruiken. Er is niks beters. Mijn bescheiden mening.
Krijgen we dat weer... Wie roept er als eerste "Linux"?
Opzich is er niks mis met de standaard firewall. Voor de meeste gebruikers zal dat meer dan voldoende zijn. Over SE kan ik weinig zeggen, die gebruik ik niet maar "iets" is altijd beter dan "niets".
13-07-2011, 11:53 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-07-2011, 11:59 door Anoniem
Als je een spiksplinternieuwe pc hebt zou ik betaalde securitysoftware nemen: norton,kaspersky,eset,gdata,trendmicro of f-secure.Heb je een pc die een jaar of 5 oud is zou ik zeggen ga voor gratis security software:security essentials,avast,avira,avg of comodo.
13-07-2011, 12:03 door Anoniem
Koop Avira Antivius...beste op de markt!
13-07-2011, 12:30 door gizmokke
vandaag toch kaspersky aangekocht,volgens die verkoper is het toch 1 van de beste antivirus pogramma's.maar zelfs daar hebben ze eset niet wat mijn 1 ste keus was.dus mag slotje op.
13-07-2011, 12:34 door Anoniem
QUOTE:"McAfee valt tegenwoordig wel weer mee". Nou ik kan je zeggen: McAfee valt tegenwoordig niet mee.Trage virusscanner (anderhalf uur voor volledige scan),laat veel malware door en de klantenservice spreekt niet goed Nederlands.De firewall is vrij makkelijk uit te schakelen door aanvallers.Ook ontbreken zaken als encryptie,virtual toetsenbord tegen keyloggers,wel hebben ze Site Advisor,maar iets soortgelijks hebben Norton en de anderen tegenwoordig ook,alleen heet het bij hun anders.Alleen over hun afd.virusverwijdering ben ik zeer te spreken,maar kost wel 79,- euro per pc per keer.En als hun securitysoftware zo goed is zou die afd.virusverwijdering niet nodig (hoeven) zijn.Heb McAfee gebruikt tot in December 2010, ben daarna overgestapt op Norton.
13-07-2011, 12:37 door Anoniem
Waardeloze winkels en websites waar ze maar 3 verschillende merken securitysoftware verkopen.Men moet als klant zeker de keus hebben uit tenminste 5 verschillende merken securitysoftware.
13-07-2011, 12:44 door Anoniem
Sommige merken kun je gewoon niet of nauwelijks in winkels kopen.Comodo bijvoorbeeld,en ESET is waarschijnlijk ook zo'n merk.Ik vindt dat als potentieele klant vervelend en dom van de softwareproducent.Ik vindt dat je als consument altijd de keus moet hebben tussen securitysoftware op een diskje uit de winkel,of securitysoftware als download op internet.Maar dat is mijn bescheiden persoonlijke mening.
13-07-2011, 13:01 door Anoniem
mijn mening is je moet naar eigen gebruik inschatten welke antivirus voor jou de beste is. eigenlijk alle betaalde bekende merken hebben hun voordelen, vaak wel slechts zichtbaar te maken door je software goed in te stellen (wat dus voor sommigen een lastig verhaal blijft, alleen al omdat ze gewoon simpelweg niet zo bekend zijn met die computer niet mee opgegroeid enzo deels moet dit probleem zichzelf oplossen).

en als je dan bepaald hebt wat voor jou goed werkt (en ook welke combinatie natuurlijk met je fw (firewall)) dan moet je even een reseller zoeken voor dat product met internet. en dan koop je die software licentie gewoon en meestal sturen ze het nog naar je op. dus dat probleem met die verkoper snap ik niet helemaal. niet iedere friettent verkoopt alles, en dat zal altijd zo blijven. niet iedere computerboer verkoopt alles, en dat zal evenzo altijd zo blijven. kun je over zeuren, kun je je eigen route omheen wandelen. en bij je keuze boven alles nou eens voor altijd bedenken dat met IEDERE av (antivirus voor de leken) ze pas nuttig en effectief je kan helpen bij je computer virus vrij houden als;
1. je in je overige gebruik voorzichtig bent (en dan kan dus pas met wat basis kennis van computer en security over bijvoorbeeld het openen van bijlages, anders niet zeuren je kan ook geen boek lezen zonder het alfabet te begrijpen).
2. goed is afgesteld op de manier waarop je je computer gebruikt (daarvoor moet je dus ook al wat basis kennis en wat getest hebben met av software, en ja voor veilig gebruik moet eigenlijk ook een beginner dit doen (praktisch onmogelijk dus, c.q. achter het net blijven vissen lol))
3. JE NIET IEDEREEN MET JE PORTEMONNEE RONDJES LAAT LOPEN, OOK MET JE COMPUTER NIET lol. daar kan ik alleen nog maar lol over uitleggen. hoe stom kunnen mensen tegenwoordig nog zijn en al die lijpo's installeren ook nog vanalles als administrator (vooral je kinderen, hou zelfs slapend twee ogen open aub) en man o man o man wat een grote gevirtualiseerde treurwilg waar ik hevig wenend mijn tranen over laat. ff serieus, je laat toch ook niet iedereen een feestje in je kantoor bouwen? met die zelda spelletjes en weet ik het wat voor distributed computing super schiet mekaar af gamezooi van tegenwoordig.

en nou maar online voor het eerst av googlen en kopen, leuk voor t alleen is te proberen; went snel, gratis thuisbezorgd ;)
13-07-2011, 13:54 door Mysterio
Door pe0mot:
Door Mysterio:
Door Anoniem:
Gewoon Microsoft Firewall i.c.m. Microsoft Security Essentials gebruiken. Er is niks beters. Mijn bescheiden mening.
Krijgen we dat weer... Wie roept er als eerste "Linux"?
Stel je niet zo aan!
SE is gratis en goed, dus het beste advies volgens velen.
Niet! Avira is beter! Nee hoor, Avast! Of toch Norton! Dat bedoel ik... Niets mis met SE, behalve dan dat je de updatefrequentie in het register aan moet passen.
13-07-2011, 17:42 door Anoniem
Het is normaal dat een fysieke winkel producten verkoopt met de meeste marge en/of met de meest bekende naam. Of met het beste distributienetwerk.

Kenners kopen online.
13-07-2011, 17:49 door Anoniem
Door Anoniem:
en nou maar online voor het eerst av googlen en kopen, leuk voor t alleen is te proberen; went snel, gratis thuisbezorgd ;)

Slecht advies, al die AV boeren schreeuwen de domste en nutteloze marketing termen om het hardst, en daar komt nog eens bij dat er talloze nep AV software producten worden verkocht die een leek echt niet kan onderscheiden van het aanbod bij daadwerkelijk gerenommeerde bedrijven. In die categorie ken ik ook mensen die via SMS hebben betaald om gratis software te mogen downloaden, handig hoor dat google.

Je wil niet weten hoeveel mensen daadwerkelijk geld betalen om hun pc in het botnet van criminelen te krijgen onder de noemer van AV software.
13-07-2011, 19:04 door Anoniem
www.kaspersky.nl/store.

Daar kan je hem online kopen.
Lijkt mij vrij simpel, op zoek naar een andere pc boer :)
13-07-2011, 20:31 door Anoniem
ik draai ook kaspersky op mijn systeem ( 3 maanden geleden gekocht ) en heb er al spijt van.ten eerste het vertraagd het systeem en ten 2de ik surf onder sanboxie en paar keer een nep virusscanner page tegen het lijf gelopen en kaspersky doet niks ! ook als ik het exe bestand install ( onder sandboxie kan het geen kwaad ) ziet kaspersky het nog niet ! dus na mijn licentie ga ik voor nod32.
14-07-2011, 00:47 door Anoniem
Door Anoniem: Als je een spiksplinternieuwe pc hebt zou ik betaalde securitysoftware nemen: norton,kaspersky,eset,gdata,trendmicro of f-secure.Heb je een pc die een jaar of 5 oud is zou ik zeggen ga voor gratis security software:security essentials,avast,avira,avg of comodo.

Dit is de vaagste opmerking die ik ben tegen gekomen.
Als of de levensduur uitmaakt met wat voor AV,schiet mij maar lek
14-07-2011, 00:52 door Anoniem
"Mening? "

Vrijwel geen enkele winkel heeft alle AV leveranciers in huis. Mening ? Als je niet tevreden bent, ga naar zijn concurrent. Verder niets nieuws.
14-07-2011, 09:26 door Anoniem
Kaspersky is sinds augustus 2011 weer aanwezig in Nederland, ik heb mijn programma gewoon gekocht via www.kaspersky.nl

Bol heeft hem ook
14-07-2011, 10:18 door Anoniem
Wat een loze discussie, alle PC leveranciers hebben zo'n beetje hun eigen AV contracten. Alles in huis halen is zinloos.
Als je Kasperski wil koop je die online of inderdaad via BOL.
We lever in 2011 vriend, niet meer 1995 ofzo toen je nog van floppie paketten afhankelijk was.
14-07-2011, 10:50 door Anoniem
"Stel je niet zo aan! SE is gratis en goed, dus het beste advies volgens velen."

Oja, als velen het zeggen, dan klopt het natuurlijk. Heb je weleens gekeken bij AV-Test.org ? Security Essentials komt namelijk bij vergelijkend onderzoek als op-een-na-slechtste uit de bus. Het enige pakket wat slechter scoort is Internet Security Suite van Computer Associates. ( zie http://www.av-test.org/certifications?order=protection_asc&lang=en )

Verder hebben opmerkingen als "stel je niet zo aan" geen enkele inhoudelijke waarde in deze discussie.
14-07-2011, 13:43 door Anoniem
Kijk maar bij Mediamarkt bij de Software daar liggen alleen McAfee,Norton,Panda en soms G-Data,terwijl toen mediamarkt pas opende kon je ook van Zonealarm de Internetsecurity suite krijgen en Spysweeper van Webroot en Window washer van Webroot en Bitdefender en Kaspersky.
Maar het zal inderdaad wel om de commercie draaien wie betaalt het beste en ja daar kunnen die grote jongens natuurlijk makkelijker geld aan besteden als de wat kleinere.
Maar jammer blijft het wel.
En tuurlijk kun je alle antivirus software via internet bestellen/downloaden maar ik heb toch liever een doos met een cd-rom.
14-07-2011, 15:14 door Anoniem
Door Mysterio:
Door Anoniem:
Gewoon Microsoft Firewall i.c.m. Microsoft Security Essentials gebruiken. Er is niks beters. Mijn bescheiden mening.
Krijgen we dat weer... Wie roept er als eerste "Linux"?

Linux!
Linux!
Linux!
Linux!
Linux!
Linux!
Linux!
Linux!
14-07-2011, 15:56 door peanuty
Door Anoniem: Kijk maar bij Mediamarkt bij de Software daar liggen alleen McAfee,Norton,Panda en soms G-Data,terwijl toen mediamarkt pas opende kon je ook van Zonealarm de Internetsecurity suite krijgen en Spysweeper van Webroot en Window washer van Webroot en Bitdefender en Kaspersky.
Maar het zal inderdaad wel om de commercie draaien wie betaalt het beste en ja daar kunnen die grote jongens natuurlijk makkelijker geld aan besteden als de wat kleinere.
Maar jammer blijft het wel.
En tuurlijk kun je alle antivirus software via internet bestellen/downloaden maar ik heb toch liever een doos met een cd-rom.

Je weet hoe het gaat. Een winkelier zal altijd de software houden die WEL verkoopt.
De overige spullen koop je op een gegeven moment niet meer in..omdat ze maar blijven liggen...weg geld
Het is allemaal niet zo moeilijk.

Wat betekende.. .dat ze ergens anders in Nederland ....wel in een winkel liggen. Waar ze wel goed lopen ;-)

(Eigenlijk heb ik nu alle reacties in 1 )
14-07-2011, 16:45 door Anoniem
#Gefeliciteerd Anoniem,

**********Je hebt de hoofdprijs gewonnen!*************


Door Anoniem:
Door Mysterio:
Door Anoniem:
Gewoon Microsoft Firewall i.c.m. Microsoft Security Essentials gebruiken. Er is niks beters. Mijn bescheiden mening.
Krijgen we dat weer... Wie roept er als eerste "Linux"?

Linux!
Linux!
Linux!
Linux!
Linux!
Linux!
Linux!
Linux!
14-07-2011, 19:35 door Anoniem
Bij onze pc boer ligt gewoon Nod32.
Gewoon omdat het kan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.