image

VS wil militaire malware tegen vijand inzetten

woensdag 5 september 2012, 15:26 door Redactie, 10 reacties

De Amerikaanse Luchtmacht heeft een tender uitgeschreven voor de ontwikkeling van technologie waarmee vijandelijke netwerken zijn te ontregelen en vernietigen. De Cyberspace Warfare Operations Capabilities (CWOC) moeten de mogelijkheid van de luchtmacht om in cyberspace op te treden ondersteunen en verder uitbreiden. Het gaat dan om het toeslaan in het 'cyberspace domein' van de vijand om vervolgens zijn netwerken te ontregelen of te vernietigen.

Daarbij wordt duidelijk gesteld dat het om technologieën en concepten gaat voor het uitvoeren van cyberaanvallen. Zoals het in kaart brengen van zowel voice- als datanetwerken en het toegang krijgen tot cyberspace domeinen, informatie, netwerken, systemen en apparaten.

Ook wordt er specifiek gevraagd om technologie waarmee operationele bevelhebbers denial of service-aanvallen tegen 'cyberspace' middelen, huidige en toekomstige besturingssystemen en netwerkapparaten van de vijand kunnen uitvoeren. Verder wil de Amerikaanse Luchtmacht ook gegevens van de vijand kunnen manipuleren.

Reacties (10)
05-09-2012, 15:40 door Anoniem
Terminator rings a bell???? Ze willen malware tegen 'de vijand' inzetten... is dat een vinkje dat je kan aanzetten, met een white en blacklist of zo? Een DDos attack, tot daar toe, dat is gericht, maar malware gebruiken om iemand proberen aan te vallen.. hoe gaat CWOC bepalen welke pc/user/ip malicious is..?

Het scenario van 'skynet gains selfcontrol' komt zo toch wel heel dicht bij hoor...
05-09-2012, 16:14 door Anoniem
Door Anoniem: Terminator rings a bell???? Ze willen malware tegen 'de vijand' inzetten... is dat een vinkje dat je kan aanzetten, met een white en blacklist of zo? Een DDos attack, tot daar toe, dat is gericht, maar malware gebruiken om iemand proberen aan te vallen.. hoe gaat CWOC bepalen welke pc/user/ip malicious is..?

Het scenario van 'skynet gains selfcontrol' komt zo toch wel heel dicht bij hoor...

inderdaad, dit moet onmogelijk zijn om er doorheen te krijgen toch?
Ik bedoel zal dit ooit goedkekeurd worden??
05-09-2012, 18:12 door sabofx
Dat voorspelt niet veel goeds voor sites als wikileaks
05-09-2012, 19:05 door Anoniem
Gaat die 'vijand' toch gewoon GEEN MS draaien ?! ;)
05-09-2012, 19:35 door Anoniem
De EU is in zekere zin toch ook een vijand?

Het is alleen lullig dat we MS systemen draaien.
05-09-2012, 23:12 door spatieman
overheids spyware V3.0
ze gaan de duitsers achterna met hun bundestrojaner.
06-09-2012, 00:38 door Anoniem
Hoera de volgende wapenwedloop. Nu gaan we militaire malware vangen in honeypots en de nieuwste truukjes leren van de wereldtop. Of zouden we deze alleen ingezet zien bij targetted attacks die vervolgens (stuxnet) dan toch als bron code landen op pastebin...

Wel een interessante business om 0days te gaan ontwikkelen voor de Arabische, Chinese en Russische versies van allerlei software. Dat gaat weer geld opleveren...

My two cents...
06-09-2012, 09:22 door varttaanen
"VS wil militaire malware tegen vijand inzetten"

Dit is niet nieuw, getuige flame en stuxnet

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Olympic_Games
06-09-2012, 09:24 door Anoniem
Hoezo alleen de luchtmacht? Ik stel me zo voor dat de luchtmacht zich bezig houd met wireless netwerken, de landmacht met landlijnen en de marine met de kabels onderzee :-)

Dit soort oorlogstaal, die meer een meer gewoon in het openbaar wordt gebezigd, is een opmaat naar een vijand-denken die alleen maar gaat leiden tot ellende en gigantische geld verkwisting. Terug naar de zandbak jullie en gewoon soldaatje spelen op de hei waar je geen schade kan aanrichten!
06-09-2012, 11:51 door Anoniem
Ja je mot wat, China doet het al jaren en zijn volgens de laatste geruchten niet van plan te stoppen..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.