image

"D66, GroenLinks en PP privacyvriendelijk"

woensdag 5 september 2012, 15:54 door Redactie, 3 reacties

Nu ook de partijprogramma's van D66 en VVD zijn vastgesteld blijkt dat slechts drie grote Nederlandse partijen volgens Bits of Freedom (BoF) een voldoende voor privacy scoren. De burgerrechtenbeweging analyseerde de partijprogramma's en de plannen van de partijen als het gaat om privacy en internetvrijheid. Dan blijkt GroenLinks als enige op alle elf programmapunten over privacy en internet een 'V' van vrij te scoren. D66 volgt met negen V's en twee "lekker makkelijk" punten. Partijen die onvoldoende toelichten welke maatregelen ze willen treffen krijgen het oordeel ‘lekker makkelijk’. De Piraten Partij krijgt ondanks vier onvoldoende toegelichte maatregelen ook een 'V' in totaal.

De VVD, die naast D66 ook enige tijd in de Digitale Vrijheidswijzer ontbrak, scoort voor het gehele programma een M. Op de meeste punten is de partij niet concreet. Twee keer, bij bescherming van het communicatiegeheim en het niet bewaren van communicatie van burgers scoort de partij zelfs een 'O' van onvrij. Het CDA. ChristenUnie, DPK, PVV, SGP en 50+ hebben op de eindstreep allemaal Onvrij staan.

Kleine partijen werden niet in het hoofdoverzicht meegenomen, toch bekeek BoF ook hier de partijprogramma's van. Dan blijkt dat de Partij voor Mens en Spirit de meeste concrete plannen en tekst aan internetvrijheid en privacy te wijden, gevolgd door de Liberaal Democratische Partij.

Reacties (3)
05-09-2012, 17:22 door 0101
Sorry, reactie verwijderd.
05-09-2012, 17:22 door Anoniem
"D66, GroenLinks en PP privacyvriendelijk"
Of ze kunnen gewoon goed liegen...
05-09-2012, 18:58 door Anoniem
Hoewel ik ook naar andere punten kijk geven de eindoordeel kleuren geven -met uitzondering van GL/SP- behoorlijk goed mijn partijvoorkeuren aan! :-)

Groen= ga ik waarschijnlijk wel op stemmen. (behalve GL dus)
Rood= echtniet, opzouten met je programma!
Oranje= meh, misschien als coalitiepartner... (behalve SP dan)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.