image

Microsoft bestrijdt Firefox- en Opera-malware

donderdag 14 juli 2011, 09:37 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft deze maand twee programma's aan de gratis malware verwijdertool toegevoegd, die zoekopdrachten monitoren en naar kwaadaardige websites doorsturen. De Malicious Software Removal Tool (MSRT) wordt elke maand automatisch via de Automatische Update functie van Windows bijgewerkt. Via de tool bestrijdt Microsoft malware families die zeer actief zijn.

In juni heeft de softwaregigant detectie van Tracur en Dursg toegevoegd. Deze malware families vallen gebruikers van Internet Explorer, Opera en Firefox aan. De malware monitort de zoekopdrachten van de gebruiker en stuurt die naar een kwaadaardige URL door. Op deze URL worden advertenties getoond of meer malware gedownload.

Zoekmachine
De Tracur malware installeert een browser helper object (BHO) in IE om de zoekopdrachten te monitoren. Ook installeert het de Dursg malware, die weer kwaadaardige extensies voor Firefox en Opera installeert. Vervolgens worden zoekopdrachten van zoekmachines zoals Google, Yahoo!, AOL, Ask en Bing naar een kwaadaardige website omgeleid.

Reacties (2)
14-07-2011, 15:17 door Anoniem
Kan dat Microsoft gelul eens uit beeld verdwijnen?
Er moet zoveel zooi worden toegevoegd aan deze duur betaalde brakke besturingssystemen van Microsoft om wat veiligheid te kunnen waarborgen(kots).
Linux!
16-07-2011, 11:14 door Marius
@Anoniem: Wat minder fenijn en wat meer argumenten zou fijn zijn om er zowaar een discussie van te maken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.