image

Hackerscollectief LulzSec belooft nieuwe operatie

donderdag 14 juli 2011, 11:48 door Redactie, 8 reacties

Hackerscollectief LulzSec belooft een nieuwe "mysterieuze operatie" te starten die chaos veroorzaakt, als het Twitter-account van Pastebin 75.000 volgers krijgt. LulzSec kwam de afgelopen dagen regelmatig in het nieuws door het hacken van Sony, PBS, Fox en verschillende andere bedrijven en overheidsinstanties.

Het was de eerste echt tweet op het LulzSec Twitter-account sinds de groep eind juni afscheid nam. "We willen Pastebin bedanken dat het ons de kans gaf om het woord van Lulz te verspreiden. Ze verdienen meer volgers!" In een volgende tweet laat het hackerscollectief weten dat het een verrassing voor de toekomst heeft, maar wordt er wederom opgeroepen om Pastebin te volgen. "Als Pastebin 75.000 volgers haalt, starten we een mysterieuze operatie die chaos zal veroorzaken."

Pastebin is de dumpsite waar LulzSec veel aankondigingen en onthullingen op deed. Pastebin heeft inmiddels 13.000 volgers. Een verdubbeling sinds het aantal volgers van het Twitter-account werd bijgehouden.

Ontmaskerd
Inmiddels is er weer informatie over LulzSec-leider Sabu verschenen. De pro-Amerikaanse hacker "The Jester" publiceerde een uitgebreid overzicht van allerlei details en screenshots met informatie over Sabu. De onthulling zorgde voor een stortvloed van steunbetuigingen op het Twitter-account van iemand die zich de echte Sabu noemt.

In het verleden is vaker geprobeerd om de leider van de hackersgroep te ontmaskeren, maar de informatie heeft nog niet tot een aanhouding geleid. Sabu zelf zegt niet bang voor de FBI te zijn of te worden aangehouden.

Reacties (8)
14-07-2011, 11:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-07-2011, 12:14 door Preddie
Ach spannend ! ik ben benieuwd wat ze nu in petto hebben. Laat ze maar los gaan zou ik zeggen, er zijn nog steeds mensen die ze niet serieus nemen of denken dat het scriptkiddies zijn. En stel dat het scriptkiddies zijn dan zou elke organisatie die er door gehackt wordt zich serieus moeten schamen .....
14-07-2011, 14:58 door Gooo
Het is niet geverifieerd dat het Twitter account van Sabu is. Kan ik straks wel even doen, daarnaast geeft hij nergens toe dat hij de leider van LulzSec is. Dat wordt door iedereen aangenomen.. En "The Jester" is zelf ook al doxed dacht ik.
14-07-2011, 16:04 door musiman
Door Predjuh: Ach spannend ! ik ben benieuwd wat ze nu in petto hebben. Laat ze maar los gaan zou ik zeggen, er zijn nog steeds mensen die ze niet serieus nemen of denken dat het scriptkiddies zijn. En stel dat het scriptkiddies zijn dan zou elke organisatie die er door gehackt wordt zich serieus moeten schamen .....

Het gaat er niet om of het wel of niet scriptKIDDIES zijn, maar wat ik heel vervelend vind is dat ze zich GEDRAGEN als scriptKIDDIES. En daar bedoel ik mee dat ze persoonlijke gegevens van onschuldige site bezoekers op het internet slingeren omdat een bepaalde website zijn security niet (genoeg) op orde heeft.

Ik vind het niet erg wanneer hackers beveiligingsproblemen aan het licht brengen, maar laat ze dan wel heel voorzichtig zijn met de data die hierdoor te benaderen is.
14-07-2011, 17:52 door Anoniem
Door musiman:
Door Predjuh: Ach spannend ! ik ben benieuwd wat ze nu in petto hebben. Laat ze maar los gaan zou ik zeggen, er zijn nog steeds mensen die ze niet serieus nemen of denken dat het scriptkiddies zijn. En stel dat het scriptkiddies zijn dan zou elke organisatie die er door gehackt wordt zich serieus moeten schamen .....

Het gaat er niet om of het wel of niet scriptKIDDIES zijn, maar wat ik heel vervelend vind is dat ze zich GEDRAGEN als scriptKIDDIES. En daar bedoel ik mee dat ze persoonlijke gegevens van onschuldige site bezoekers op het internet slingeren omdat een bepaalde website zijn security niet (genoeg) op orde heeft.

Ik vind het niet erg wanneer hackers beveiligingsproblemen aan het licht brengen, maar laat ze dan wel heel voorzichtig zijn met de data die hierdoor te benaderen is.

Je kunt ook van het andere punt uitgaan namelijk waarom zijn bedrijven zo laks met het "niet goed beveiligen" van onze
gegevens? Het is in het verleden al heel heel heel heel heel vaak voorgekomen dat als "hackers - de white hats" een lek
melden en bedrijven er niks mee doen. (hun ego wordt te niet gedaan, ze voelen zich in hun eer en kunde gekrenkt en dergelijke, of denken tjonge ik heb wel wat anders aan mijn hoofd, of het zal wel meevallen.

Kijk maar nu naar het hele verhaal om de ov-chipkaart. Jaren terug al voor gewaarschuwd, TLS doet er niks mee, en wij moeten voor alles gaan betalen. En TLS blijft mooi buiten shot. En mensen blijven gewoon gebruik maken van de kaart
en zijn niet solidair, en de grote groep laat het aan de overheid over, en die drukt het gewoon door.

LulzSec plaatste tevens ook niet altijd de wachtwoorden.

Ik vind (persoonlijk) dat ze door mogen gaan, dan komt er tenminste verandering in zaken, en worden deze luie gasten of onbewuste systeembeheerders ook eens wakker geschud, en misschien moeten ze eens een stoom cursus volgen in het up-to-date houden van data-bases en dergelijke. Zij zijn het die spelen met onze gegevens. Je kunt je ook afvragen moeten al die databases wel online zijn aangesloten? Kan het niet anders?

Veel mensen weten nog toen Brenno de Winter op bezoek ging bij een datacenter waar hij zo hardeschijven van het UWV
kon meenemen. Noem je dat normaal? Moet een ICT journalist nou werkelijk hier research naar doen, kan een datacenter echt niet zelf eens nadenken over wat als iemand binnen komt en...............................
http://security.nl/artikel/27996/1/Servers_UWV_en_Achmea_onbeveiligd_in_datacentrum.html

Stel LulzSec zou niks doen, en de echte crimineel gaat met deze gegevens aan de haal, dan weet niemand niks totdat het te laat is. Steeds meer gaat alles digitaal , en daar hoort ook een goede en strenge beveiliging bij, en heel veel bedrijven zijn daar laks in.

Dus ik hoop dat ze nog veel gaan plaatsen zodat overheden bedrijven gaan verplichten hun zaken op orde te hebben en te houden.

Natuurlijk zijn er ook soms mensen de dupe van maar ook die nemen hun beveiliging niet serieus en denken dat het wel mee zal vallen. Kijk eens naar de geposte eerdere wachtwoorden als "123456" kerel dat is toch vragen om problemen.

Sommige mensen moeten nu eenmaal met de neus op de feiten worden gedrukt.

Wel twitteren, chatten, gamen, mailen, surfen en dergelijke maar beveiligen of wachtwoorden veranderen hoor maar.

Mijn zegen heeft Lulzsec en Anonymous, toon maar aan dat alles lek, lekker, lekst is.

Een digitale maatschappij die ons wordt opgedrongen verdient een super beveiliging en niet zoals het nu is.
14-07-2011, 19:46 door Anoniem
White hat hackers krijgen ze wel klein
15-07-2011, 15:52 door Anoniem
@White hat hackers krijgen ze wel klein

Is kwestie van tijd: Lulzsec en Anonymous versus instanties / bedrijven die zich niet zo druk maken om bescherming van privégegevens. Diegenen die het goed voor elkaar heeft die wint de grote prijs..................

Hier mag ook wel eens genoemd worden dat vooral mensen die zich geroepen vinden als anonymous (waar Lulzsec/Antisec een onderdeel van is) ook bezig zijn met het bijstaan van revoluties (tegen dictators) in het Midden-Oosten en Wit-Rusland (laatste dictatuur in onze achtertuin) en het vecht tegen corruptie in USA en Europa. Ook zijn anonymous vel gekant tegen allerlei rare copyrights en internet-restricties. Maar ook zie je anonymous acties tegen bedrijven als Monsanto Bayer vanwege gebruik gentech en pesticiden. PayPal behoort ook tot de mogelijke slachtoffers. Hoeft hier geen uitleg.
Kijk maar op wikipedia.
16-07-2011, 18:58 door Anoniem
steeds meer whitehat == lulzsec / anonymous. wie krijgt wie klein? laat je door je eigen doorgepolariseerde wellicht benepen perspectiefje niet weerlaten de algemene toename van onvrede te erkennen; de reden voor een steeds meer georganiseerde en dus ook synchroon lopende volgende episode in onze wereldgeschiedenis. was ook te verwachten he met die ingrijpende technologische veranderingen allemaal.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.