image

Pentagon waarschuwt voor grote cyberaanval

vrijdag 15 juli 2011, 10:18 door Redactie, 7 reacties

Aanvallers hebben de afgelopen tien jaar terabytes aan gegevens bij Amerikaanse defensiebedrijven gestolen, waarbij er tijdens één aanval in maart 24.000 bestanden werden gestolen. Dat liet onderminister van Defensie William Lynn gisteren tijdens deze speech weten. Om wat voor bestanden het ging en bij welk bedrijf ze zijn gestolen liet William Lynn niet weten.

Lynn noemde wel verschillende aanvallen die de afgelopen jaren plaatsvonden. "Sommige van de gestolen gegevens zijn mondain, zoals de specificaties van tankonderdelen, vliegtuigen en onderzeeërs. Maar een groot deel betreft onze meest gevoelige systemen, waaronder vliegtuigelektronica, surveillance techonlogieen, satellietcommunicatiesystemen en netwerkbeveiligingsprotocollen." Ook "hardware" als raketvolgsystemen, satellietnavigatiesystemen en ook de Joint Strike Fighter waren doelwit.

Volgens Lynn hebben huidige tegenmaatregelen het lekken van gevoelige gegevens niet kunnen stoppen. "We moeten meer doen om ons digitaal magazijn van ontwerpinnovatie te beschermen." Een van de maatregelen is een pilotprogramma waarbij de Amerikaanse overheid de netwerken van commerciële defensiebedrijven gaat beschermen.

Reacties (7)
15-07-2011, 10:25 door Mysterio
Wacht... dezelfde JSF waar zoveel van onze centjes heengaan? ARG!!!! tegen de tijd dat we dat verschrikkelijk overbetaald vliegtuigje hebben, istie al te hacken d.m.v. een laptop en een telefoon.
15-07-2011, 11:30 door Anoniem
Tja, je kunt je afvragen of het wel zo nuttig is om al je gegevens via het internet bereikbaar te maken. Je zou natuurlijk ook je systemen niet op het internet kunnen aansluiten, wordt al wat lastiger om te hacken.
Omdat het mogelijk is hoef je het niet te doen, het is ook mogelijk om een druk kruispunt over te steken met je ogen dicht, of het slim is....
15-07-2011, 11:37 door Anoniem
Het is niet de vraag of, maar mer een vraag wanneer men grootschaliger cybercrime gaat inzetten, dan vermoeiende reisjes per vliegtuig. Men is te lankmoedig met beveiliging van gegevens en oegang tot bedrijfsnetwerken. Pentagon of MkB : data en producten (ideeen) liggen voor het oprapen.
15-07-2011, 12:34 door Anoniem
Zolang er toegang mogelijk moet zijn zal er ongeoorloofde toegang mogelijk zijn, zeker als er mensen bij betrokkken zijn.
Je kunt het ze alleen maar zo moeilijk mogelijk maken............
15-07-2011, 13:44 door Anoniem
Omdat er te veel mensen bij gevoelige informatie konden, is die informatie gehackt. En als oplossing moeten er nu nog meer mensen bij die informatie kunnen om het 'extra te beveiligen'.

Waarom heb ik het gevoel dat de regering van Obama niet gaat slagen in het oplossen van dit probleem?
Als dit lang genoeg door gaat is er geen probleem meer om op te lossen, want dat is alles al gestolen door vreemde mogendheden. China FTW!
15-07-2011, 14:22 door quikfit
Een verdachte van kinderporno heeft betere beveiliging dan het Pentagon....
16-07-2011, 00:09 door Anoniem
Wel erg toevallig dat de hack bij RSA ook in maart was...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.