image

Miljoenen GoDaddy sites offline na DDoS-aanval

dinsdag 11 september 2012, 10:10 door Redactie, 3 reacties

De DDoS-aanval waardoor gisteren miljoenen bij GoDaddy ondergebrachte websites onbereikbaar waren is door één iemand opgeëist. Naast websites klaagden klanten dat ook hun e-mail niet werkte. De aanval was volgens Anonymous Own3r zijn werk, en niet het werk van Anonymous zoals sommige media laten weten.

Een mogelijke reden voor de aanval zou kunnen zijn dat GoDaddy internetcensuur ondersteunt. Eind vorig jaar steunde het internetbedrijf de zeer omstreden Stop Online Piracy Act (SOPA). Vanwege alle kritiek besloot GoDaddy de steun weer in te trekken, maar volgens critici werd dit alleen door zakelijke motieven ingegeven.

GoDaddy stelt in een verklaring dat de meeste websites van klanten weer online zijn en er geen klantgegevens zijn gecompromitteerd.

Reacties (3)
11-09-2012, 16:06 door jasper-koehorst
Goed dat iemand actie voert tegen censuur, maar onschuldige mensen worden bij een DDoS ook het slachtoffer, als je na gaat hoeveel sites op die server staan.
11-09-2012, 17:33 door Anoniem
Door jasper-koehorst: Goed dat iemand actie voert tegen censuur, maar onschuldige mensen worden bij een DDoS ook het slachtoffer, als je na gaat hoeveel sites op die server staan.

Er staan geen sites op die server, enkel de verwijzing naar de juiste server. De sites zelf waren nog gewoon in de lucht, alleen de domeinnaam kon niet geresolved worden.
11-09-2012, 20:47 door Anoniem
nou goeie waarschuwing dan dat al die mensen die daar domains hebben laten hosten snel naar een andere alternatief opzoek gaan!

Anti privacy smerige olifanten killers daar! #HATEGodaddy
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.