image

Broncode Duitse spionagesoftware blijft geheim

dinsdag 11 september 2012, 11:07 door Redactie, 0 reacties

De Duitse databeschermingsautoriteit mag de broncode van de 'Bundestrojaner' niet bekijken, zo blijkt uit een brief die hackers van de Chaos Computer Club (CCC) online hebben gezet. De Duitse hackers onthulden vorig jaar het bestaan van de "Bundestrojaner", die door het bedrijf DigiTask werd ontwikkeld. Met de malware zijn Skype-gesprekken af te luisteren en wachtwoorden te onderscheppen.

Ook is het mogelijk om applicaties te installeren en bestanden te lezen en aan te passen. Door een beveiligingslek in de software en implementatie zou iedereen vanaf het internet toegang tot met deze malware besmette computers kunnen krijgen.

Toegang
Peter Schaar, de Duitse databeschermingsautoriteit, wilde de Bundjestrojaner en het gebruik ervan onderzoeken. DigiTask vroeg echter 1200 euro per werknemer per dag om toegang tot de broncode te geven. Ook moesten de onderzoekers een geheimhoudingsovereenkomst tekenen die niet voor de overheid acceptabel was.

Ondanks dat hij geen toegang tot de broncode kreeg, stelt Schaar dat de malware niet aan de Duitse databeschermingswetgeving voldoet. Verder blijkt dat de malware vooral wordt ingezet om versleutelde telefoongesprekken op internet af te luisteren door één van de verdachten te infecteren. Hoeveel mensen met de Bundjestrojaner zijn afgeluisterd is onbekend.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.