image

Firebug-ontwikkelaar verruilt Firefox voor Google

woensdag 20 juli 2011, 14:15 door Redactie, 4 reacties

De ontwikkelaar van de populaire Firefox-uitbreiding Firebug werkt sinds deze week voor Google. John Barton liet op de Firebug mailinglist weten dat hij als onderdeel van het Chrome browserteam zich met de ontwikkeling van webontwikkeltools gaat bezighouden. "Het was een lastige beslissing om te maken", aldus Barton. Hij merkt op dat Firebug lange tijd de enige fatsoenlijke debugger voor webontwikkelaars was, maar dat tegenwoordig alle browsers over een eigen debugger beschikken of die binnenkort zullen krijgen.

Ontwikkeling
Volgens Barton is het verder ontwikkelen van Firebug vanwege de snelheid waarmee browsers veranderen niet zinvol, zeker gezien de omvang van het ontwikkelteam. "Firebug heeft Firefox niet echt kunnen bijhouden, laat staan andere tools."

Toch hoeft dit nog niet het einde van de Firebug voor Firefox te betekenen. "Google profiteert van ontwikkeltools op alle platformen. Daarom zal ik zoeken naar mogelijkheden om met jullie samen te werken."

Reacties (4)
20-07-2011, 19:10 door Anoniem
Wat heeft dit met security te maken?
20-07-2011, 19:18 door Anoniem
Verrader!
21-07-2011, 15:07 door Goeroeboeroe
Door Anoniem: Verrader!
Ik heb altijd heel veel respect voor mensen die onder hun eigen naam/nickname dit soort dappere, intelligente, zinvolle bijdragen durven te posten.
Verrader? Hij heeft 'n jaar op kosten van IBM aan firebug gewerkt, en het feitelijk uit het slop gehaald. Als hij dat niet had gedaan, maar 'n jaar geleden voor Google was gaan werken, dan was hij geen verrader geweest?
Ik heb grote bedenkingen bij Google, gebruik zelf bij voorkeur open source en zo. Maar ik heb tien keer liever met zo'n 'verrader' te maken dan met fanaten die dit soort achterlijke, anonieme kreten slaken.
IBM betaalt hem niet meer, na dat 'n jaar gedaan te hebben. Ik vraag me af of dat te maken zou kunnen hebben met de sinds kort idiote versienummering van Firefox. En met de uitlatingen dat Firefox niet voor bedrijven is bedoeld, hoewel ze nu net weer 'n werkgroep daarvoor hebben gevormd. IBM gebruikt standaard Firefox, dus die worden van dit gedoe logischerwijs niet vrolijk.
Ik begin de indruk te krijgen dat Mozilla het spoor behoorlijk kwijt is.
22-07-2011, 09:49 door Anoniem
Door Goeroeboeroe: Ik begin de indruk te krijgen dat Mozilla het spoor behoorlijk kwijt is.

Ik heb het idee dat ze een beetje geschrokken zijn van de snelle opkomst van Google Chrome, die veel van hun marktaandeel afsnoept.

Overigens is Firebug alleen maar trager geworden sinds Joe Hewitt er niet meer aan werkt. Al zijn de vastlopers ten tijde van Firefox 3.x wel stukken minder geworden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.