image

Mozilla lanceert Firefox-werkgroep voor bedrijven

donderdag 21 juli 2011, 10:06 door Redactie, 3 reacties

Om Firefox binnen bedrijven succesvol te maken, heeft Mozilla een speciale werkgroep opnieuw in het leven geroepen. De laatste tijd krijgt Firefox veel kritiek van zakelijke gebruikers, omdat nieuwe versies nu in een veel hoger tempo uitkomen. Dat vormt een probleem voor ondernemingen, die de nieuwe versies vaak eerst met bestaande applicaties willen testen.

"Mozilla draait om mensen en we geven om onze gebruikers, waar ze ook zijn. Daarom wordt de Mozilla Enterprise User Working Group opnieuw opgericht, als een plek voor zakelijke ontwikkelaars, IT-personeel en Firefox-ontwikkelaars om de uitdagingen, ideeën en best practices voor het uitrollen van Firefox binnen de onderneming te bespreken", aldus Stormy Peters.

Wensen
In het verleden werden onderwerpen als add-on management en veiligheid besproken. Voor de volgende meeting staat de releasecyclus centraal en hoe bedrijven Firefox kunnen gebruiken op een manier die binnen hun eigen test en releasecyclus past. Peters merkt op dat de privacy van deelnemers aan de discussies wordt verzekerd en dat gedeeltes publiek worden gemaakt.

Eerder klaagde Mozilla al dat veel bedrijven ondanks hun kritiek geen input leveren om de uitrol van de browser te verbeteren en andere wensen kenbaar te maken.

Reacties (3)
21-07-2011, 23:11 door Marius
Gewoon een kwestie van iets beter luisteren denk ik, er is volgens mij meer dan genoeg input van de afgelopen jaren uit het bedrijfs leven om de gehele mozilla product reeks vele malen beter te maken..
21-07-2011, 23:16 door Anoniem
schitterend bedrijf toch dat mozilla, zeg nou zelf!

zelf vindt ik standaard firefox download met noscript addon voor de consument veruit het veiligste vooral als ze toch nooit fancy java of rotzooi voor webmail ofzo nodig hebben (ouderen enzo) en als je helemaal voor goud wil kan je ook nog zelf bakken en braden naar hartelust met opensource mozilla toch??
23-07-2011, 11:26 door Anoniem
I'am really glad to see, dat "Topman" Asa Dotzler is a little bit less top,
and that Firefox decided to tell him to keep his arrogant big mouth shut.
Companies are not only important, but very important for opensource
products like Firefox etc.
Dotzler made with his shortseeing remarks already some companies
to drop Firefox. Hopefully Firefox (Mozilla) drops Dotzler.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.