Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

drivers

27-07-2011, 23:53 door bulldog, 11 reacties
hallo kent er iemand een goede driverbackup pogramma?wat je na de clean install gewoon kan trg zetten.drivermax geeft problemen met de drivers trg te zetten.
Reacties (11)
28-07-2011, 09:07 door SirDice
Gewoon de installatie bestanden van die drivers bewaren?
28-07-2011, 09:58 door Shadwell
Ik heb goede ervaringen met het freeware en portable programma Double Driver.

http://www.boozet.org/dd.htm
28-07-2011, 11:31 door Spiff
Voor een geplande (of voor een onverhoopt noodzakelijke niet geplande) schone installatie heb ik voor mijn eigen systeem zelf de benodigde drivers opgezocht en opgeslagen (en houd ik die bij met voor zover van toepassing de nieuwste versies).
Maar heb je daar niet de tijd of de gelegenheid voor, dan is zo'n hulpje om drivers te exporteren/importeren wellicht handig.

Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar de door Shadwell getipte Double Driver lijkt het proberen waard.
Naast de ervaringen van Shadwell zijn ook de gebruikerservaringen van anderen best goed:
http://www.techsupportalert.com/best-free-windows-driver-backup.htm
http://www.softpedia.com/progViewOpinions/Double-Driver-26895,.html
http://www.snapfiles.com/opinions/doubledriver/doubledriver.html
28-07-2011, 11:40 door bulldog
als je met 1 van bovenvernoemde pogramma's je drivers opslaat moet je het dan via apperaatbeheer in die mappen laten zoeken? heb in het verleden een pogramma gehad wat de drivers tot exe bestanden omzet,wat zeer makelyk te install was.maar het pogramma ben ik kwyt en ken de naam niet meer.
28-07-2011, 11:50 door bulldog
met drivermax kan je kiezen tssn export al selected drivers to a folder ofwel export al selected drivers to a compressed zip folder.welk van die 2 moet ik gebruiken?
28-07-2011, 11:55 door Anoniem
Door Shadwell: Ik heb goede ervaringen met het freeware en portable programma Double Driver.

http://www.boozet.org/dd.htm

Dit werkt inderdaad erg goed, probleem is wel dat je potentieel probleematische drivers backupt en terugzet.

Kijk eens naar 'Driverpack solution' (http://drp.su/). Gebruikt de bekende DriverPacks. Ik geloof dat hij wel een toolbar/startpagina installeert maar dat kan je uitzetten. Voor zover ik weet is het hele pakket opensource. Maar een echte snodaard zou natuurlijk nog wel een rootkit in de drivers kunnen zetten ;) maar ja dat blijf je houden in de closed-source wereld, als we daar constant wakker van moeten liggen zullen we nooit meer slapen.
28-07-2011, 12:24 door Spiff
@ bulldog,
Mogelijk dat Shadwell je vragen kan beantwoorden betreffende Double Driver,
maar als ik je vragen zo lees, vraag ik me af of het wellicht niet eenvoudiger is om de belangrijkste drivers zelf te zoeken op en te downloaden van de site van computer- of moederbord-fabrikant en de andere fabrikanten, en die bij herinstallatie simpelweg zelf te installeren.
Daarbij zijn de onmisbare drivers die voor je chipset en netwerkadapter. Andere ontbrekende drivers kun je eventueel naderhand nog downloaden, maar ook kun je op voorhand al tevens de drivers voor beeldscherm, video, audio, printer, etc. opzoeken en downloaden, als je denkt dat dat verstandig is, of je dat handiger vindt.
28-07-2011, 13:40 door bulldog
@spiff idd heb het ook zo een hele tyd gedaan.maar ik kryg regelmatig mensen over de vloer die hun pc/laptop willen laten formateren.dus voor ik het formateer maak ik eerst een backup van hun drivers en na de clean install zet ik de drivers terug.als je na de format de drivers op het net gaat zoekn ben je soms toch redelyk lang mee bezig.drm met een backup pogramma gaat het eens zo snel en makelyk.
28-07-2011, 15:02 door Shadwell
@Bulldog: Ik vind het zelf het makkelijkst de drivers ieder in hun eigen folder te backuppen, ongecomprimeerd. Na de installatie van een windows kun je bij automatische detectie windows naar de betreffende folder verwijzen. Windows Apparaat beheer laat zien welke drivers nog missen welke je dan middels de "install/update drivers" functie alsnog kunt installeren.

Mocht je toch liever de drivers opnieuw installeren volgens de 'normale' methode is het programma iig een handige tool om te zien welke drivers er allemaal geinstalleerd zijn om ze vervolgens van de juiste websites te downloaden.
28-07-2011, 19:58 door Anoniem
hoe werkt drivermax?ik zit zelf ook in de knoei met het pogramma ! drivers op het net zoeken duurt uren ! als ik met drivermax de drivers wil terug zetten kijg ik melding file dont exsist ofzoiets,of moet ik het via appbeheer laten doen?
29-07-2011, 12:19 door Spiff
Door Anoniem: hoe werkt drivermax?
Worden met DriverMax en Double Driver geen manuals of help-files meegeleverd?
Op de betreffende sites vind ik ze in ieder geval niet.

Voor DriverMax vind ik elders deze tutorial, mogelijk dat je daar wat aan hebt:
http://www.techsupportteam.org/forum/tutorials/1185-drivermax-easily-copy-restore-windows-drivers.html

Voor Double Driver vind ik slechts uiterst beperkte tutorials, maar mogelijk dat iemand zelfs daar nog wat aan kan hebben:
http://soft-journals.blogspot.com/2009/12/double-driver-backup-your-window-driver.html
http://www.shivaranjan.com/2009/04/30/scan-backup-and-restore-device-drivers-in-windows-using-double-driver/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.