image

Nederlander gelooft dat malware pc vertraagt

woensdag 3 augustus 2011, 10:51 door Redactie, 7 reacties

De meeste Nederlanders denken dat als hun computer besmet is, ze dit op de één of andere manier merken. Dat blijkt uit onderzoek van anti-virusbedrijf G Data. 87% denkt dat malware de pc zal vertragen, laat crashen of vreemde pop-ups zal tonen. Hoewel dit ooit het geval is geweest, is de meeste malware vandaag de dag onzichtbaar, aldus de virusbestrijder.

Op de vraag of e-mail de voornaamste verspreider is van malware, antwoordt 59% bevestigend. Ook dit is een achterhaald beeld. In de jaren negentig van de vorige eeuw en de eerste helft van het vorige decennium was e-mail de voornaamste verspreider, maar inmiddels is de situatie veranderd.

Drive-by download
Verder is de helft van de 700 ondervraagde Nederlanders onbekend met het principe van een "drive-by download". Volgens 51% is uitsluitend het bezoeken van een website niet genoeg om een malware-infectie op te lopen. Iets minder dan de helft (44%) denkt dat de meeste malware via torrentsites en P2P-netwerken wordt verspreid.

Reacties (7)
03-08-2011, 11:05 door Anoniem
Timmie Kuiken en zijn club hebben kennelijk iets bereikt, 44 procent van de ondervraagde Nederlanders gelooft klakkeloos zijn bull-shit over torrent en p2p... Een goede persvoorlieger werk kennelijk toch beter dan de waarheid.
03-08-2011, 12:46 door Anoniem
"Timmie Kuiken en zijn club hebben kennelijk iets bereikt, 44 procent van de ondervraagde Nederlanders gelooft klakkeloos zijn bull-shit over torrent en p2p..."

Mwa, als je cracks en dergelijke download, dan is de kans op malware aanzienlijk.
03-08-2011, 14:48 door Anoniem
Ik denk dat de wens de vader van deze gedachte is. Het is typisch hollands niet te betalen voor je antivirusscanner (en familie zoals malware, etc etc). Dus in plaats van te betalen denkt men blijkbaar het wel op te merken en zodoende een klein bedragje per jaar over te houden.
03-08-2011, 15:13 door Anoniem
Door Anoniem: "Timmie Kuiken en zijn club hebben kennelijk iets bereikt, 44 procent van de ondervraagde Nederlanders gelooft klakkeloos zijn bull-shit over torrent en p2p..."

Mwa, als je cracks en dergelijke download, dan is de kans op malware aanzienlijk.

Meeste virus meldingen zijn vaak valse-positieven.
03-08-2011, 16:01 door Mysterio
Door Anoniem: Ik denk dat de wens de vader van deze gedachte is. Het is typisch hollands niet te betalen voor je antivirusscanner (en familie zoals malware, etc etc). Dus in plaats van te betalen denkt men blijkbaar het wel op te merken en zodoende een klein bedragje per jaar over te houden.
De gemiddelde thuisgebruiker is prima geholpen met een gratis virusscanner, ik zie de toegevoegde waarde van een betaalde variant niet echt.
03-08-2011, 16:43 door Night
Virusscanners vertragen veel meer dan dan Malware die ze tegenhouden.
22-09-2011, 13:10 door Anoniem
Door Night: Virusscanners vertragen veel meer dan dan Malware die ze tegenhouden.

Maar hoop ik geen reden om onbeveiligd door het leven te gaan? :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.