Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Kwaliteit Forum

03-08-2011, 13:13 door Mameomowskwooz, 14 reacties
@Redactie

Om de kwaliteit van het forum iets te verhogen lijkt het mij een idee het voor gebruikers mogelijk te maken anonieme postings te verbergen.
Zie ook mijn commentaar op http://www.security.nl/artikel/37956/1/Windows_thuisnetwerk_bij_Ziggo.html
Topic starters hoeven zich dan geen weg meer te lezen door het woud aan commentaren dat er door haantjes is gepost, voordat ze een normaal antwoord vinden.

Het valt namelijk op dat in de meeste topics de kwaliteit van commentaren van Anonieme posters ver beneden peil is en vaak discussies en vragen doen afglijden naar een bedenkelijk (laten we zeggen "geenstijl-niveau"). De meest zinnige inbreng in discussies, maar vooral op vragen komt van (vaak dezelfde) vaste bezoekers.
(overigens reken ik mezelf niet tot deze categorie, vooral ook omdat ik hier allang niet erg actief meer ben)
Reacties (14)
03-08-2011, 13:40 door Spiff has left the building
Het mogelijk maken anonieme postings te verbergen.
Hmm, niet eens zo'n slechte suggestie, moet ik zeggen.
Heb je ook rechtstreeks aan de redactie gepost?
Contactgegevens, zie: "Over Security.nl"
http://www.security.nl/page/1/Over_ons.html

Dat het niveau van de reacties vaak beroerd is, en inderdaad, met name van de oningelogde "anoniemen", dat valt me vooral de laatste tijd ook zeer op. Bezwijkt het reactie-systeem aan de populatiteit onder het 'verkeerde publiek'?
Vervelend om het te hebben over het 'verkeerde publiek', maar het moet maar even.

Over Security.nl:
2. Doelgroep:
IT-managers, systeembeheerders, beveiligingsprofessionals en iedereen met interesse in het laatste nieuws over beveiliging en privacy. Security.nl is tevens een platform voor mensen die over deze onderwerpen informatie willen uitwisselen.


"Iedereen met interesse" maakt de doelgroep uiteraard best breed, maar gezien de rest van de formulering mag toch wel enig niveau en professionaliteit verwacht worden. Ontbreekt dat, zelfs een min of meer professionele opstelling, dan lijkt ten minste enige terughoudendheid me op z'n plaats.

Wat mij betreft wordt het reactie-systeem dichtgegooid voor niet ingelogde gebruikers, zoals dat ook geldt op bijvoorbeeld Tweakers.net.
03-08-2011, 13:44 door Anoniem
Het valt mij op dat veel mensen die dit forum vervuilen niet anoniem zijn en er het Geenstijl niveau op na houden. Immers, hun postings worden niet gemodereerd. Ze houden zich vooral bezig met commentaar leveren op wat andere posters doen of zeggen, zonder zelf nuttige informatie naar voren te brengen.

Er zijn ook zielige figuren die bij iedere anonieme posting een -1 geven.
03-08-2011, 13:47 door Anoniem
Volgens mij zijn beide mogelijkheden (verbergen van anonieme reacties en het dichtzetten van reageren voor niet ingelogde gebruikers) in het verleden al uitgeprobeerd, maar ik heb het dan wel over enkele jaren terug volgens mij. Ik weet niet wat de beweegredenen geweest zijn om het weer te maken zoals het nu is.

Wel wil ik hier aan toevoegen, zonder in een welles/nietes spelletje te willen belanden, dat een registratie ook niet altijd een garantie geeft voor inhoudelijke en kwalitatief goede reacties.
03-08-2011, 13:55 door Riviera
Misschien een moderator die nutteloze reacties -wegjorist- ;-)
03-08-2011, 14:00 door Anoniem
Het verbergen van anonieme reacties lijkt mij niet waardevol. Regelmatig zijn er w?l serieuze anonieme posters te vinden.
Ik denk dat de moderatie moet worden verbeterd; dat ze de reacties minder snel toelaten.

[admin] Daar zijn we dan ook druk mee bezig :) [/admin]
03-08-2011, 14:16 door cpt_m_
ik ben het eens met het feit dat de anonieme berichten beter gecontroleerd moeten worden voordat ze uiteindelijk gepubliceerd worden op het forum. Ik merk zelf op dat ik steeds minder op het forum aanwezig ben, kwaliteit neemt helaas af.
03-08-2011, 14:43 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 13:47 uur: Wel wil ik hier aan toevoegen [...] dat een registratie ook niet altijd een garantie geeft voor inhoudelijke en kwalitatief goede reacties.
Ja, daar heb je uiteraard gelijk in. Was het maar zo eenvoudig.


Door Anoniem, 14:00 uur: Regelmatig zijn er wél serieuze anonieme posters te vinden.
Dat is waar. Het zou natuurlijk jammer zijn om die reacties te moeten missen, wanneer die serieuze posters zich tegen laten houden door de noodzaak in te loggen. Maar vraag je af - hoe vreselijk is het nou werkelijk om hier als vaste bezoeker/gebruiker te moeten inloggen om te kunnen posten?

Ik denk dat de moderatie moet worden verbeterd; dat ze de reacties minder snel toelaten.
Dat zou mooi zijn.

[admin] Daar zijn we dan ook druk mee bezig :) [/admin]
Hee, dat is heel mooi :-)
Wees gerust een beetje kritisch.
03-08-2011, 14:50 door Anoniem
Het is juist te prijzen dat je anoniem kan posten. Je zit hier op security.nl, mensen die hier komen nemen security doorgaans serieus. Vanwaar dan het vertrouwen plotseling te moeten inloggen en denken dat je online gegevens veilig zijn ?
03-08-2011, 14:53 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-08-2011, 15:06 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 13:44 uur: Het valt mij op dat veel mensen die dit forum vervuilen niet anoniem zijn en er het Geenstijl niveau op na houden. Immers, hun postings worden niet gemodereerd. Ze houden zich vooral bezig met commentaar leveren op wat andere posters doen of zeggen, zonder zelf nuttige informatie naar voren te brengen.

Er zijn ook zielige figuren die bij iedere anonieme posting een -1 geven.
Inderdaad, ook allebei waar.

Om dat eerste probleem aan te pakken zou een soort 'na-moderatie' van geposte berichten nodig zijn. (Voor de ernstigste gevallen kan dat via de optie "Reactie niet okee".)
Maar het valt me de laatste tijd op dat toch vooral onder de anonieme reacties de kwaliteit laag is. Er zijn zeer beslist ook genoeg waardevolle anonieme reacties, en beroerde reacties van ingelogde gebruikers, maar vooral het aantal reacties met dubieus niveau onder de anonieme reacties is de laatste tijd opvallend. Zou het mogelijk door de zomervakantie komen, of is dit al langer aan de gang?

En die rating met plusjes en minnetjes, die is vooral zeer irritant. In veel gevallen heeft de rating niets van doen met de werkelijke kwaliteit van de post. Pas wanneer een post een zeer negatieve rating krijgt, zoiets als -4 of -5, kun je er vanuit gaan dat ie werkelijk niet deugt.
03-08-2011, 16:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-08-2011, 17:38 door Mameomowskwooz
Door Anoniem: Het is juist te prijzen dat je anoniem kan posten. Je zit hier op security.nl, mensen die hier komen nemen security doorgaans serieus. Vanwaar dan het vertrouwen plotseling te moeten inloggen en denken dat je online gegevens veilig zijn ?

Dat valt nogal mee met die "gegevens". Je hoeft alleen aan te melden met een email adres. Daarvoor gebruik ik dan een emailadres dat ik voor dit soort doeleinden gebruik en dat op geen enkele manier aan mijn persoonlijke gegevens te relateren valt.

Door Hugo:
Door Peter V: Logisch ook. Als je eigen naam ergens onderzet, dan pas je wel op dat je een uitglijder maakt.
Alleen wordt voor een security.nl account geen 'eigen naam' verplicht gesteld. Dus anonieme berichten verbergen zal het 'probleem' niet oplossen.

Klopt, maar je kunt wel mijn profiel zien en daarmee mijn "track record" op het security.nl forum. Verder leer je mensen min of meer "kennen", als je ze vaker voorbij ziet komen weet je op den duur wat je aan ze hebt, zonder dat je ze bij naam en toenaam kent.

Een dergelijk track record zou ook nog begehouden kunnen worden door alleen de topic starter te laten kiezen voor de beste antwoorden/inbreng. (iets dergelijks doet men ook op LinkedIn)
03-08-2011, 18:30 door Securitate
de meest serieuze reacties kwamen uit anonieme hoek.
daarbij, een naam is maar een naam.
wees blij met de onzin omdat je daarna de pareltjes weet te waarderen.
03-08-2011, 20:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.