image

Cisco verspreidt geïnfecteerde cd's

donderdag 4 augustus 2011, 11:39 door Redactie, 2 reacties

Cisco waarschuwt klanten voor cd's waarop kwaadaardige content staat. De cd's werden tussen december 2010 en augustus 2011 verspreid en bevatten een verwijzing naar een bekende malware-website. Als de cd met een browser wordt geopend, zal zonder waarschuwing en geheel automatisch deze malware website worden geopend. Het gaat om cd's met de gebruikersovereenkomst en garantievoorwaarden.

Ook op computers waar Autorun is ingeschakeld, wordt automatisch de browser en website geopend als de cd geladen wordt. Volgens Cisco liepen klanten nooit risico om via de cd's besmet te raken. Daarnaast is de malware website op dit moment niet meer actief als "malware opslag", dus klanten lopen geen direct gevaar dat hun computer besmet raakt, aldus Cisco.

"Als deze website weer als malware repository actief wordt, is er een kans dat gebruikers hun besturingssysteem kunnen infecteren door het openen van de cd met hun webbrowser", zo waarschuwt de netwerkgigant. Op deze pagina staan de nummers van de cd's in kwestie.

Reacties (2)
04-08-2011, 11:51 door Night
En daar zijn ze niet eerder achter gekomen? En die worden ook niet even gechecked, slordig Cisco.
04-08-2011, 13:30 door Anoniem
Door Night: En daar zijn ze niet eerder achter gekomen? En die worden ook niet even gechecked, slordig Cisco.

Wie leest uberhaupt die cd's :D
On-topic: vraag me echt af hoe dit kan. Cisco verwijst hoogstens naar zijn eigen website zou je zo denken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.