image

"Gebruik altijd zelfde pc voor internetbankieren"

donderdag 4 augustus 2011, 12:04 door Redactie, 9 reacties

De beveiligingsmaatregelen van banken en overheid voor internetbankieren zijn niet goed genoeg, consumenten moeten zelf ook hun verantwoording nemen, aldus McAfee. Volgens het anti-virusbedrijf is het "erg belangrijk dat consumenten zelf bepaalde maatregelen nemen om te voorkomen dat anderen toegang krijgen tot een bankrekening."

Veiligheidsbeleid
Zo moeten consumenten eerst het online veiligheidsbeleid van de bank bekijken voordat men zich aanmeldt. "Let erop of uw bank meerdere veiligheidsmaatregelen neemt bij het inloggen."

Daarnaast geeft de beveiliger het advies om niet vanaf verschillende computers te internetbankieren. "Gebruik altijd dezelfde pc bij internetbankieren. Op deze manier kunt u er absoluut zeker van zijn dat u een schone pc gebruikt met een veilige internetverbinding."

Reacties (9)
04-08-2011, 12:20 door Anoniem
"Gebruik altijd dezelfde pc bij internetbankieren. Op deze manier kunt u er absoluut zeker van zijn dat u een schone pc gebruikt met een veilige internetverbinding."

Zegt het feit dat je altijd dezelfde PC gebruikt dan iets over de vraag of die PC schoon en veilig is ? Vreemd advies.
04-08-2011, 12:24 door Anoniem
Je moet daar bij wel opmerken dat ze in de VS voor internetbankieren alleen een wachtwoord gebruiken volgens mij.

Dat is in NL anders.

Niet dat ik denk dat de banken het hier zo geweldig doen, helemaal niet zelfs. De services die ze leveren zijn minder geworden of duurder of omslachtiger.

De banken willen duidelijk geld besparen, het maakt niet uit of de klanten ook willen dat banken dat doen.
04-08-2011, 12:30 door Anoniem
Gebruik altijd dezelfde pc bij internetbankieren

Mooi, behalve hun virusscanner die de banking malware niet detecteerd is hun advies ook al ruk. Veel banking malware past je saldo en overzichten aan zodat je als je op dezelfde PC waar de fraude gedaan is internet bankiert niet zo snel iets door hebt.

#fail
04-08-2011, 12:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-08-2011, 14:16 door Anoniem
Wat McAfee bedoelt te zeggen is dat je altijd je bankzaken moet doen met een bootable windows cd.
04-08-2011, 15:34 door Anoniem
Als ze nu gewoon zouden zeggen, dat je niet moet internetbankieren van een publieke pc, via een open wifi netwerk of vanaf een mobieltje zonder security (de meesten dus). Vanaf een bootable CD/DVD is inderdaad ook een idee, maar dan moet je wel zeker weten, dat dit schoon is. Een bootdisk kan van een besmette source stammen, dus helemaal veilig is zelfs dat niet....
04-08-2011, 15:43 door Anoniem
En dan maar hopen dat de bootable Windows cd schoon is?
04-08-2011, 16:44 door Anoniem
het advies moet zijn: helemaal niet internetbankieren.Want wij kunnen uw privacy en veiligheid niet (100%) garabderen.Internetbankiert u wel dan neemt u een gok.
05-08-2011, 11:12 door Anoniem
Ja okee zo kunnen we wel ff doorgaan, als jij op een standalone pc een nieuwe windows installatie uitvoert en dan een bootable windows dvd maakt van een image van de MS site is er niets aan de hand.
Als je je Windows DVD's van untrusted sources haalt om er vervolgens een 'veilige' boot DVD mee te maken dan ben je sowieso al dom bezig ...
Het is iig een stuk veiliger dan het advies van McAfee om je bankzaken vanaf 1 pc te doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.