image

Meeste spam van gekaapte Hotmail-accounts

donderdag 4 augustus 2011, 13:46 door Redactie, 2 reacties

Spammers maken tegenwoordig geen nieuwe accounts aan om spam te versturen, ze kapen al bestaande accounts. Twee jaar geleden openden spammers een e-mailaccount bij Yahoo!, Gmail of Hotmail om gratis e-mail te vesturen. Tegenwoordig kijken de aanbieders naar de reputatie van een account. Gebruikers krijgen een goede reputatie als ze e-mail ontvangen van dezelfde mensen waar ze berichten naar toesturen. Een slechte reputatie wordt gegeven als gebruikers veel e-mailberichten versturen en bezorgfoutmeldingen ontvangen. In dit soort gevallen kan de aanbieder de werking van het account aanpassen, bijvoorbeeld dat men geen e-mail meer kan versturen.

"Door de ontwikkelingen in account reputatie, zijn deze accounts steeds minder nuttig voor spammers. Helaas heeft ons succes in het voorkomen dat nieuwe accounts spam versturen ook een tragische bijwerking", zegt Hotmail-manager Dick Craddock. Spammers proberen nu de accounts van bestaande gebruikers te kapen om spam te versturen. "De meeste verstuurde spam is nu afkomstig van gekaapte accounts", aldus Craddock.

Identificatie
Hij merkt op dat Microsoft meer investeert in het identificeren van echte accounts en gebruikers manieren geeft om aan te tonen dat ze de rechtmatige eigenaar van een account zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verstrekken van een mobiel telefoonnummer waarop men een sms-code kan ontvangen, additionele e-mailadressen en het opgeven van vertrouwde computers. Hierdoor zou de hoeveelheid uitgaande spam vanaf Hotmail het afgelopen jaar met 75% zijn afgenomen.

Reacties (2)
04-08-2011, 20:13 door spatieman
dat zijn dus all die sukkels wat op linken klikken zoals ,leuke foto van joue ! moet jezien.
mijnmsnblablabla=email@hotmail.com
en dan je wachtword invullen.
05-08-2011, 11:41 door cjkos
En de mensen die klakkeloos enquêtes invullen.
De mensen die bewust hun e-mail adres opgeven om maar een iPhone te winnen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.