image

Britse politie verviervoudigt aantal cyberagenten

maandag 8 augustus 2011, 08:28 door Redactie, 3 reacties

Vanwege de onderzoeken naar hackerscollectieven LulzSec en Anonymous, heeft de Britse politie het aantal cyberagenten de afgelopen maanden verviervoudigd. In april beschikte de cybercrime-divisie van Scotland Yard nog over twintig mensen, inmiddels is dat naar 85 gegroeid, mede door een financiële injectie van 35 miljoen euro. Die was mogelijk vanwege een rapport, dat liet zien dat voor elke uitgegeven 1,1 miljoen euro, de Britse economie 24 miljoen euro bespaarde.

Een technisch team van zeer ervaren programmeurs vormt het hart van het team en houdt zich bezig met het ontrafelen van botnets, analyseren van malware en het opsporen van hackers. Een inlichtingenteam fungeert als tussenpersoon voor de beveiligingsindustrie, aangevallen organisaties en andere opsporingsdiensten zoals de FBI.

Onderzoek
Ondanks alle techniek, speelt ook het oude vertrouwde politieonderzoek nog steeds een belangrijke rol, aldus Charlie McMurdie, hoofdrechercheur van de afdeling. "Je hebt iemand die je aan de andere kant van de tafel interviewt. Daar leren en profiteren we van, daar ontdekken we hoe ze hun slachtoffers kiezen en hoe ze hun technologie voor aanvalsdoeleinden testen", laat McMurdie weten.

Ze vindt de acties van LulzSec en Anonymous allesbehalve kattenkwaad. "Wat ze doen is geen burgerlijke ongehoorzaamheid, het zijn ernstige misdrijven."

Reacties (3)
08-08-2011, 09:14 door Anoniem
Dus 65 mensen voor 35 miljoen gevonden. Da's 5 ton pp. Goed werk, mannen!
08-08-2011, 10:39 door wizzkizz
Door Anoniem: Dus 65 mensen voor 35 miljoen gevonden. Da's 5 ton pp. Goed werk, mannen!
Er staat niet dat dat geld alleen bedoeld is voor die 65 man; er staat ook niet bij dat die lui daar mss wel 5 jaar van betaald worden; etc. Je kunt aan die zin dus niet al te veel conclusies ontlenen.
08-08-2011, 13:45 door Riviera
Ze vindt de acties van LulzSec en Anonymous allesbehalve kattenkwaad. "Wat ze doen is geen burgerlijke ongehoorzaamheid, het zijn ernstige misdrijven."

Jaja, en corruptie is zeker geen ernstig misdrijf?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.