image

Vijf Nederlandse hackers voor de rechter

dinsdag 9 augustus 2011, 09:14 door Redactie, 1 reacties

Vandaag staan vijf Nederlandse mannen voor de rechter wegens computerinbraken in systemen van de Universiteit van Michigan (VS) en universiteiten in een groot aantal West-Europese landen. Het vijftal zou op de gehackte servers een programma hebben geïnstalleerd om illegale films en spellen te verspreiden. Via "kwaadaardige software" wist één van de mannen de wachtwoorden van de systeembeheerders te achterhalen. Daarmee kreeg hij volledige toegang tot en controle over het computersysteem van de universiteit. De hacker gebruikte ook software om zijn sporen te wissen.

Uiteindelijk bleek dat 14 computernetwerken van de universiteit waren gehackt. Medewerkers van de Universiteit van Michigan ontdekten dat de inbraken van Nederlandse IP-adressen afkomstig waren. De totale schade en kosten zouden meer dan 70.000 euro bedragen. Op verzoek van de Amerikaanse justitie werd in het voorjaar van 2008 door het Team High Tech Crime van de Dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) een onderzoek gestart.

Inbreken
Het onderzoek leidde naar 22-jarige man, die op 27 augustus van 2008 werd aangehouden in zijn woonplaats Amsterdam. Bij de doorzoeking van zijn studentenwoning werden zes computers, een drietal mobiele telefoons en een aantal gegevensdragers in beslag genomen. Ook legde het Team High Tech Crime beslag op de website wizardforum.nl.

Verder onderzoek bracht aan het licht dat de man op internet met een groep hackers contacten onderhield over het inbreken in computers en illegaal verspreiden van films, muziek en software. Uiteindelijk leidde dit tot de arrestatie van vier medeverdachten, afkomstig uit Sloten, Hengelo, Dokkum en Groningen.

Reacties (1)
09-08-2011, 12:49 door Anoniem
haha..

http://www.youtube.com/watch?v=3KANI2dpXLw
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.