image

56% werknemers draait lekke Adobe Reader

dinsdag 9 augustus 2011, 14:13 door Redactie, 0 reacties

Meer dan de helft van alle zakelijke installaties van Adobe Reader is kwetsbaar voor hackers. Het sturen van een e-mail met een bijlage of link naar een kwaadaardige website is daarmee voldoende om bedrijfsnetwerken te infiltreren. Dat stelt beveiligingsbedrijf Zscaler in een rapport over het tweede kwartaal.

Moderne browsers bevatten tal van plugins, zoals Adobe Flash, Windows Media Player, Adobe Reader, Silverlight, Java en QuickTime. Veel gebruikers weten echter niet welke plugins ze allemaal geïnstalleerd hebben, daarnaast beschikken veel bedrijven niet over patchmanagement om de plugins up-to-date te houden. Daardoor is 56% van alle Adobe Reader installaties van zakelijke gebruikers kwetsbaar. Ook Adobe Shockwave is bij 32% van de werknemers verouderd.

Het updaten van browsers gaat bedrijven stukken beter af. Internet Explorer 6 werd nog bij 5,5% van alle zakelijke browsers gemeten, terwijl IE7 en IE8 elk rond de 25% zitten. De overstap naar IE9 moet bij veel bedrijven nog beginnen, aangezien het aandeel nu nog op de 0,74% zit.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.