image

BlackBerry bedreigd na hulp Britse politie

dinsdag 9 augustus 2011, 16:51 door Redactie, 6 reacties

BlackBerry-fabrikant RIM is op het eigen weblog bedreigd om de Britse politie niet te helpen met het vervolgen van relschoppers. De rellen in Londen van de afgelopen dagen zouden onder andere via BlackBerry Messenger gecoördineerd worden. RIM besloot vervolgens de politie te helpen. Iets wat de aanvallers niet zint.

"Je zult de Britse politie niet helpen, want als je dat doet zullen onschuldige mensen die op het verkeerde moment op de verkeerde plek aanwezig waren en een BlackBerry hebben, voor geen reden worden aangeklaagd. De politie probeert zoveel mensen als mogelijk te arresteren om niet in verlegenheid te komen", aldus het bericht dat de aanvallers van TeaMp0isoN op het BlackBerry weblog plaatsten (mirror).

Relschoppers
"Als je de politie helpt door ze chatlogs, GPS-locaties, klantgegevens en toegang tot de BlackBerry Messenger van mensen te geven, zul je het betreuren. We hebben toegang tot je database, die personeelsgegevens bevat, waaronder adressen, namen, telefoonnummers, etc." De groep dreigt als RIM de politie helpt, de gegevens aan de relschoppers te openbaren. "Wil je echt dat een groep boze jongeren voor de deur van je werknemers staan?", zo gaat de boodschap verder.

Via Twitter laten de aanvallers weten dat RIM probeert om de berichten te verwijderen, maar dat dit geen zin heeft. "Deze zogenaamde beveiligingsexperts bij RIM/BlackBerry denken dat ze door het verwijderen van een bericht van ons afkomen....epic fail. Probeer te ontdekken hoe we zijn binnengekomen en patch je zooi."

Reacties (6)
09-08-2011, 17:01 door SirDice
Ik hoop dat deze gasten (inclusief die relschoppers) hard worden aangepakt.
09-08-2011, 18:18 door Anoniem
haha ...en patch je zooi.
en terecht. politie moet ook haar grenzen weten.
09-08-2011, 19:15 door U4iA
Wat doet chantage tegenwoordig aan gevangenis straf? Deze rellen zijn niet het gevolg van een gangstertje genaamd Mark, maar gewoon omdat mensen willen plunderen. Ik hoop dat er veel worden gepakt, die de schade moeten betalen en helemaal kaal geplukt worden!
09-08-2011, 21:49 door johanw
Ze zijn al kaal, dat is een van de redenen waarom die plunderingen zo aanslaan. En Blackberry is de laatste tijd hun veilige imago rap aan het kwijtraken, eerst India, Saudi-Arabie en nog wat van dit soort dictaturen en nu dit weer. En dat terwijl ze eerst riepen dat ze die berichten niet eens konden lezen.
10-08-2011, 08:34 door SirDice
Door U4iA: Deze rellen zijn niet het gevolg van een gangstertje genaamd Mark, maar gewoon omdat mensen willen plunderen. Ik hoop dat er veel worden gepakt, die de schade moeten betalen en helemaal kaal geplukt worden!
Ja, precies. Dit heeft niets meer met onvrede t.o.v. de maatschappij of de regering te maken. Als je het niet voor elkaar krijgt om honderden, zoniet duizenden, mensen op de been te krijgen om te demonstreren maar wel om te plunderen en te vernielen dan weet ik genoeg v.w.b. het motief.

De enige onvrede die er nu heerst is dat de politie niet eerder heeft ingegrepen.

Ik dacht al, TeaMp0isoN, dat komt me bekend voor: http://www.thehackernews.com/2011/06/lulzsec-member-blog-hacked-by.html.
10-08-2011, 12:07 door Anoniem
De moderne techniek maakt het mogelijk dat jongeren deze plunderingen en rellen gecoordineert kunnen uitvoeren,dezelfde technologie maakt het mogelijk om de daders te achterhalen.Ik kan enig begrip (maar ook niet meer dan dat) voor deze rellen&plunderingen opbrengen,maar wel vindt ik dat ze: woningen,auto's van burgers en winkels van zelfstandige kleine winkeliers met rust moeten laten.Dat ze een grote supermarktketen plunderen nou ja die kan dat nog wel hebben,en de banken tsja dat zijn de grote boosdoeners.Ook vindt ik het raar dat deze gasten hun (eigen) (volks)wijk plunderen.Als je dat toch wil doen uit onvrede met de bezuinigingen en de armoede doe het dan in de rijke buurten,niet in de arbeidersbuurten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.