image

Hackers gehackt tijdens hackerconferentie?

woensdag 10 augustus 2011, 16:47 door Redactie, 0 reacties

Bezoekers van de DefCon hackerconferentie zijn mogelijk het doelwit van een omvangrijke hack geworden, zo beweert een bericht op de Full-Disclosure mailinglist. Het betreft geen kwaadaardig WiFi-netwerk waarbij gegevens werden opgevangen, maar toestellen die via CDMA en 4G communiceerden. De conferentie in het Rio Hotel en Casino in Las Vegas werd door meer dan 10.000 hackers bezocht.

Volgens iemand met het alias 'Coderman', werd er zaterdag een "wapen uitgerold" dat een volledige Man-in-the-Middle tegen CDMA en 4G-verbindingen vanaf het Rio Hotel uitvoerde. Daarmee zouden de aanvallers remote aanvallen op ring0 van Android en pc hebben kunnen uitvoeren. Het zou om een gelijktijdige aanval op de twee communicatienetwerken gaan.

Upgrade
Bezoekers die een upgrade voor Android, Java of andere applicatie kregen aangeboden en accepteerden, zijn mogelijk op deze manier gehackt. Daarnaast geeft Coderman ook verschillende andere kenmerken die op een gehackt toestel duiden. De aanvallers zouden zo allerlei gegevens hebben kunnen stelen, zonder dat gebruikers dit doorhadden. "Ik heb meer dan zes DefCon's gewacht om een tegenstander van dit niveau tegen te komen. Ik ben niet teleurgesteld."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.