image

Twitter wil accounts relschoppers niet sluiten

donderdag 11 augustus 2011, 11:16 door Redactie, 0 reacties

Twitter is niet van plan om de accounts van Londense relschoppers te sluiten, omdat dit in strijd met de vrijheid van meningsuiting is. Relschoppers gebruiken de microbloggingdienst en BlackBerry Messenger om de rellen te coördineren. De politie heeft inmiddels aangegeven dat het de accounts van mensen zal onderzoeken om mogelijke overtreders te vinden. Twitter is echter niet van plan om de accounts proactief te sluiten.

"Ons doel is om mensen overal in verbinding te brengen met wat voor hen belangrijk is. Om dit te laten gebeuren, is vrijheid van meningsuiting essentieel", aldus een woordvoerder tegenover de Mail Online. "Sommige tweets kunnen voor een positieve verandering in een onderdrukt land zorgen, sommige laten ons lachen, andere laten ons nadenken, sommige maken een grote groep gebruikers boos. We zijn het niet altijd eens met wat mensen tweeten, maar we laten de informatie stromen, ongeacht onze opvatting over de inhoud."

Encryptie
De Britse overheid heeft inmiddels de jacht geopend op de leiders achter de ongeregeldheden. Die zouden versleutelde berichten via hun BlackBerry smartphones hebben verstuurd om niet opgemerkt te worden. RIM, de fabrikant van de toestellen, heeft aangegeven dat het justitie mogelijk gaat helpen met het opsporen van de relschoppers, wat weer voor dreigementen aan het adres van RIM zorgde.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.