image

Symantec heeft snelste virusscanner

zondag 14 augustus 2011, 10:21 door Redactie, 16 reacties

Stond Symantec jaren als zware en trage virusscanner bekend, inmiddels is de situatie veranderd en weet Norton systemen het minst te belasten. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het Oostenrijkse AV-Comparatives. Het testorgaan bekeek de prestaties van zeventien Internet Security Suites op een Windows 7 SP1 64-bit systeem. De scanners werden getest tijdens het kopiëren van bestanden, archiveren en uitpakken, encoderen en transcoderen, installeren en verwijderen van programma's, downloaden en starten van applicaties. Als laatste werd ook nog het benchmarkprogramma PC Mark 7 gedraaid.

Anti-virus software staat erom bekend dat het systemen ernstig kan vertragen. Ook dat vormt een belangrijke onderdeel bij de aanschaf, aldus AV-Comparatives. "Als een product teveel systeembronnen gebruikt, raken gebruikers geërgerd en kunnen mogelijk sommige belangrijke beveiligingsmaatregelen uitschakelen of deinstalleren, of overstappen op beveiligingssoftware die het systeem minder belast. Daarom is het belangrijk dat virusscanners niet alleen goede bescherming tegen malware bieden, maar het systeem niet belasten en de gebruikers niet in de weg zitten."

Score
De meeste aanbieders blijken dit te begrijpen, want tien van de zeventien producten krijgen van het testorgaan een Advanced+++ beoordeling. Hierbij scoort Symantec het best, net voor ESET. Panda, dat vorig jaar als snelste scanner werd beoordeeld, is naar een tiende plek gezakt, maar weet net voldoende punten voor een Advanced+++ beoordeling te scoren. Webroot en PC Tools leveren de traagste virusscanner. Hieronder het volledige overzicht.

Reacties (16)
14-08-2011, 11:39 door WhizzMan
Zelfs met W7 en geen local admin moet die zooi nog aan en is een moderne machine te traag om meer op je PC te doen dan e-mail lezen en een website bezoeken. Misschien een documentje editen of zo, maar serieus werk is er niet meer op te doen. Wordt het niet eens tijd voor MicroSoft om het concept te veranderen zodat dit soort lapmiddelen niet meer nodig zijn?
14-08-2011, 12:17 door Anoniem
Had hiervoor altijd Eset en Kaspersky
Ben nu Zeer! tevreden over mijn Norton Internet Security 2012 (beta)

Zo geruisloos, heerlijk ook die uitgebreide logboeken zodat je weet wat er op je computer gaande is.
14-08-2011, 12:31 door quikfit
Door WhizzMan: Zelfs met W7 en geen local admin moet die zooi nog aan en is een moderne machine te traag om meer op je PC te doen dan e-mail lezen en een website bezoeken. Misschien een documentje editen of zo, maar serieus werk is er niet meer op te doen. Wordt het niet eens tijd voor MicroSoft om het concept te veranderen zodat dit soort lapmiddelen niet meer nodig zijn?

Microsoft is niet verantwoordelijk voor Virusscanners,toch?
Tijd voor een nieuwe PC?
Ik kan scannen,films repareren/uitpakken,afspelen,downloaden,mailen,internetten en streams bekijken....en dat allemaal gelijkertijd.(W7-Ultimate 64Bit 8GB)
Zo ga nu Eredivisie Live kijken....Heracles – NAC en alles wat erna komt ;-)
14-08-2011, 13:03 door spatieman
snel ja???
maar is die ook goed genoeg dan.
14-08-2011, 13:40 door Anoniem
Door WhizzMan: Zelfs met W7 en geen local admin moet die zooi nog aan en is een moderne machine te traag om meer op je PC te doen dan e-mail lezen en een website bezoeken. Misschien een documentje editen of zo, maar serieus werk is er niet meer op te doen. Wordt het niet eens tijd voor MicroSoft om het concept te veranderen zodat dit soort lapmiddelen niet meer nodig zijn?
Géén Local Admin? Windows 7 staat toch helemaal niet toe zonder Minstens 1 Admin Account te werken?
Bovendien is wat jij vraagt onredelijk, een OS is nou eenmaal gemaakt om code uit te voeren, en een OS onderscheidt niet tussen goede of kwade code, dat is onmogelijk. Dus tenzij je een OS maakt dat geen andere applicaties uit kan voeren, zul je altijd het probleem van virussen hebben. niet alleen bij Windows, maar ook bij Mac, linux, en zelfs android en dergelijke.
Hou dus op met alleen op windows te zeuren, dat is zo eenzijdig.
14-08-2011, 14:53 door Anoniem
PC tools was toch Norton? ;-)
Werkt nog steeds op mijn DOS emulator.
14-08-2011, 15:25 door Anoniem
Door spatieman: snel ja???
maar is die ook goed genoeg dan.
Nou de afgelopen jaren scoort Norton in de top 5,en meestal zelfs in de top 3,sterker nog ze zijn bij diverse malwaretests als nmr 1 ge-eindigd.Daarnaaast scoren ze ook goed wat betreft de impact op het systeem en op scansnelheid zijn ze tegenwoordig 1 van de snelste. Ze hebben deze keer zelfs ESET ingehaald.De Norton Internet Security 2012 wordt nu al veelbelovend genoemd.Ik heb sinds begin dit jaar Norton 360 op mn pc en ik heb er spijt van dat ik niet al eerder ben overgestapt van McAfee Internet Security naar Norton.
14-08-2011, 18:02 door quikfit
Door Anoniem:
Ik heb sinds begin dit jaar Norton 360 op mn pc en ik heb er spijt van dat ik niet al eerder ben overgestapt van McAfee Internet Security naar Norton.[/quote]
Verklaar u nader...McAfee heeft u laten vallen of kreeg u last van baard groei tijdens een scan?
14-08-2011, 20:12 door Anoniem
Ja ook last van baardgroei (die scans van McAfee duurden zolang ) maar ook heel wat trojans die er bij McAfee doorheen glipten.Ik draaide wat online virusscanners, met name Trendmicro pakte aardig wat van die trojans. en exploits.
15-08-2011, 09:28 door Riviera
Beetje jammer dat PrevX er niet tussen staat...die scant je volledige computer in ongeveer 3 minuten, misschien 4 minuten als je 4 externe HD's hebt van x TB
15-08-2011, 12:07 door Anoniem
Volgens de PC Mark test heeft K7 de snelste scanner. Symantec is een stuk trager.
15-08-2011, 12:35 door Kiasu
Inderdaad jammer dat Prevx er niet bij staat.
Webroot heeft dit gekocht, en je kunt nu gratis de Beta proberen!
Vele malen sneller dan wat er hier getest is. (ook dus veel sneller dan de oude Webroot AV)
En mooi is dat ie ook naast je bestaande AV draait. (dus ook mooi voor second opinion)
http://www.webroot.com/customerSupport/betaRegistration.php
15-08-2011, 12:56 door cjkos
Door WhizzMan: Zelfs met W7 en geen local admin moet die zooi nog aan en is een moderne machine te traag om meer op je PC te doen dan e-mail lezen en een website bezoeken. Misschien een documentje editen of zo, maar serieus werk is er niet meer op te doen. Wordt het niet eens tijd voor MicroSoft om het concept te veranderen zodat dit soort lapmiddelen niet meer nodig zijn?

Tsja, waarom nog een slot op je deur doen als je toch in een veilige buurt woont.

Gelukkig is met Norton 360 mijn PC al jaren niet meer traag.
Wat versta jij onder 'werk'? De nieuwste games spelen ... ?
15-08-2011, 14:13 door Anoniem
Het belangrijkste is nog altijd dat het programma je pc GRONDIG scant,dat ie ook nog snel is is mooi meegenomen.Wat heb je aan een snelle virus/malware scanner als ie niet grondig je pc checkt wellicht voor de snelheid wat bestanden overslaat? (Norton doet dat soms ,maar dat vertrouw ik Norton wel toe). Kijk ik heb bijv. House Call,de online virusscanner van Trendmicro gebruikt en die deed er 2 uur over (volledige scan),ik had McAfee op mn pc als standaard antivirus& firewall en die deed er anderhalf uur over (volledige scan),maar die vondt bepaalde malware (trojans,exploit) niet die House Call wel pakte.
15-08-2011, 14:59 door Anoniem
K7? Wat is dat? Nooit van gehoord.Onbekend merk.Zeker pas sinds kort op de markt?
15-08-2011, 15:41 door peanuty
Door Anoniem: Het belangrijkste is nog altijd dat het programma je pc GRONDIG scant,dat ie ook nog snel is is mooi meegenomen.Wat heb je aan een snelle virus/malware scanner als ie niet grondig je pc checkt wellicht voor de snelheid wat bestanden overslaat? (Norton doet dat soms ,maar dat vertrouw ik Norton wel toe). Kijk ik heb bijv. House Call,de online virusscanner van Trendmicro gebruikt en die deed er 2 uur over (volledige scan),ik had McAfee op mn pc als standaard antivirus& firewall en die deed er anderhalf uur over (volledige scan),maar die vondt bepaalde malware (trojans,exploit) niet die House Call wel pakte.

De snelheid van de scanner vind ik op zich niet zo belangrijk.
De snelheid van de realife scanner op de achtergrond, totale systeembelasting, en andere taken van de scanner vind ik belangrijker.

Ik was altijd Eset fan. Maar de laatste 1.5 jaar draai ik meer Norton dan Eset.
Top!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.