image

"Facebook-gebruikers hebben plaat voor hun kop"

maandag 15 augustus 2011, 12:01 door Redactie, 11 reacties

Het zal nog wel een paar jaar duren voordat Facebook-gebruikers doorhebben waar ze zichzelf voor hebben opgegeven en wat voor gevolgen dit heeft. Dat zegt identiteitsexpert Kim Cameron naar aanleiding van de aanpassingen die LinkedIn onlangs doorvoerde. "Ik weet dat er veel zijn die denken dat als Facebook de 'ongewassen massa' kan uitmelken, iedereen dat kan doen."

Gebruikers van zakelijke sociale netwerksite LinkedIn hebben volgens Cameron beter in de gaten welke informatie ze op de website delen en waarom. De meeste LinkedIin-gebruikers zijn lid vanwege hun carrière en toekomstige mogelijkheden, en zijn daarom voorzichtig met het delen van informatie. "Tot gisteren was ik overtuigd dat LinkedIn slim genoeg was om dit te begrijpen, maar klaarblijkelijk is dit niet het geval."

Vertrouwen
Het gaat om het gebruik van profielfoto's van gebruikers voor advertenties, iets wat LinkedIn inmiddels heeft teruggedraaid. Toch is volgens Cameron de vertrouwensbreuk tussen de sociale netwerksite en diens gebruikers compleet.

"LinkedIn heeft ons als gemeenschap van professionals uitgedaagd om veilige en democratische manieren te verzinnen om te netwerken. We hebben een netwerk nodig dat de rechten van gebruikers respecteert en LinkedIn heeft net mijn stem verloren."

Reacties (11)
15-08-2011, 13:18 door Anoniem
Ik mis de 'Like' knop onder het artikel ;-)
15-08-2011, 13:41 door Anoniem
Voor je signature in je mail :P
http://www.van-sluis.nl/sticker/showsticker.php?jl=&jr=&nl=geen+Facebook&nr=en+geen+Google%2B&small=1
15-08-2011, 14:21 door Anoniem
Oke,Facebook sucks,Hyves sucks,Linked-In sucks,Google+ sucks,MSN/WLM sucks,zo wat blijft er dan nog over?
15-08-2011, 14:46 door Anoniem
Door Anoniem: Voor je signature in je mail :P
http://www.van-sluis.nl/sticker/showsticker.php?jl=&jr=&nl=geen+Facebook&nr=en+geen+Google%2B&small=1
I LOLed :D
15-08-2011, 15:48 door Anoniem
Door Anoniem: Oke,Facebook sucks,Hyves sucks,Linked-In sucks,Google+ sucks,MSN/WLM sucks,zo wat blijft er dan nog over?

De kroeg........
15-08-2011, 16:38 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Oke,Facebook sucks,Hyves sucks,Linked-In sucks,Google+ sucks,MSN/WLM sucks,zo wat blijft er dan nog over?

De kroeg........
En zelfs die is niet veilig.Alhoewel je er waarschijnlijk geen computervirus zult opdoen,ja tenzij je er op je pc met een (onbeveiligde) wifi verbinding gaat internetten.
15-08-2011, 19:30 door Anoniem
Door Anoniem: Oke,Facebook sucks,Hyves sucks,Linked-In sucks,Google+ sucks,MSN/WLM sucks,zo wat blijft er dan nog over?

Skype :p.

Ik heb ook een Facebook acc en hyves maar ik ben heel precies in wat ik wel en niet deel op zoon site.
16-08-2011, 00:31 door Anoniem
Facebook gebruikers hebben inderdaad een plaat voor de kop en zelf net eergisteren mijn LinkedIn account beëindigd vanwege de profielfoto affaire. Niet zozeer dat ze het ineens geactiveerd hadden en dat je het zelf uit moest zetten. Nee het statement een paar dagen later maakte mij misselijk en na één nachtje slapen heb ik mijn informatie verwijderd en het account daarna beëindigd.

Hyves heb ik nog wel maar dan niet een persoonlijke maar één over mijn hobby zonder echt persoonlijke gegevens. Regelmatig de bezem door de vriendjes en sommige blijven maar 5 seconden vriendje als ik weer een fake-account tegenkom.

Ondersteuning van de kant van Hyves om Hyves schoon te houden is NUL dus ik roei maar met de riemen die ik heb en druk regelmatig op verwijder in mijn eigen profiel. :-)
16-08-2011, 08:39 door Anoniem
Alleen domme mensen gebruiken ego-sites.

Deze bubbel zal uit elkaar knallen, alleen met verschrikkelijke gevolgen, alle gevoelige , ook onderliggende data, zal eeuwig op internet blijven rondzwerven.
17-08-2011, 07:11 door Anoniem
Boeiend dit soort sites zijn gewoon leuk,kan mij het nou schelen wat ze met mijn foto's doen!!!!!
22-08-2011, 20:58 door Anoniem
LinkedIn voert een twijfelachtige privacy wijziging door en Facebook gebruikers zijn dom? Ik volg de logica van Mw. Cameron niet. Vertel ons wat ons domme gebruikers te wachten staat in plaats van dit soort power uitspraken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.