image

IE9 stopt wederom meeste malware-aanvallen

dinsdag 16 augustus 2011, 09:47 door Redactie, 8 reacties

Internet Explorer 9 is veruit superieur als het gaat om het blokkeren van social engineering-malware, aldus een nieuw rapport van onderzoeksbureau NSS Labs. Microsoft's browser weet 99,2% van de aanvallen te blokkeren, waarbij gebruikers worden verleid om zelf een bestand te downloaden en te openen. In juli verscheen er een soortgelijk rapport, waarbij Internet Explorer 100% wist te scoren. Net als met dat rapport presteert de concurrentie in vorm van Firefox, Safari, Opera en Google Chrome dramatisch.

Opera weet slechts zes procent van de aanvallen tegen te houden, terwijl Safari en Firefox met elk 7,6% het niet veel beter doen. Bij de vorige test scoorde Opera nog een nul. Opmerkelijk genoeg ging het met Firefox en Safari juist de andere kant op. Beide browsers presteerden slechter dan vorig jaar, waarbij Firefox zelfs 11,4% achteruitging. De daling zou mogelijk door een gestandaardiseerde implementatie van de Safe Browsing API komen.

Keuze
De grootste stijger is Google Chrome. Bij de vorige test detecteerde de browser drie procent van de aanvallen, nu is dat met tien procent gestegen naar 13,2%. Het is echter IE9 dat gebruikers de meeste bescherming biedt. De applicatie reputatie technologie van Microsoft is volgens NSS Labs de eerste poging van een leverancier om een lijst van alle applicaties op het internet te maken. "Deze nieuwe eigenschap helpt gebruikers om malware en potentieel onveilige software van goede software te onderscheiden", aldus het onderzoeksbureau.

"Als het om veilig surfen gaat, is je browserkeuze belangrijk. Als je het nog niet hebt gedaan, download dan Internet Explorer 9 en ervaar een veiligere surfervaring", zegt Microsoft's Roger Capriotti. Gisteren waarschuwde McAfee nog dat internetgebruikers IE juist moeten vermijden.

Reacties (8)
16-08-2011, 09:51 door Anoniem
Gunst, volgens een artikel van de redactie van gisteren moest ik hem vooral niet gebruiken
https://secure.security.nl/artikel/38138/1/McAfee%3A_Vermijd_IE%2C_gebruik_Firefox_of_Chrome.html

Alleen was daar de bron McAfee, jammer dat al die wetenschappers het niet met elkaar eens zijn, wan met dit soort geneuzel schieten we niet echt op.
16-08-2011, 10:17 door Anoniem
Het blijft ook een kwestie van appels met peren vergelijken..... Malware aanvallen hebben niet zoveel te maken met online applicaties downloaden.
Driveby downloads zijn een probleem, maar er zijn zoveel meer aanvalsvectoren te bedenken....

En ja, als je heel groot op een specifiek aspect inzoomt, dan zal er altijd wel een browser als beste uit de bus komen.

Maar het blijft alsof je het gaspedaal van een Mercedes Benz vergelijkt met de achterbakhandgreep van een Fiat Panda.
16-08-2011, 12:56 door Anoniem
Dus als je mogelijk in phishing aanvallen trapt dan is IE9 de beste keuze.
Als je je verstand gebruikt bij het downloaden en openen van bestanden vanaf internet dan zijn alle browsers in dit onderzoek even goed.
16-08-2011, 14:35 door spatieman
wij van wc eend verhaal..
16-08-2011, 17:51 door Zeurkool
Door Anoniem: Dus als je mogelijk in phishing aanvallen trapt dan is IE9 de beste keuze.
Als je je verstand gebruikt bij het downloaden en openen van bestanden vanaf internet dan zijn alle browsers in dit onderzoek even goed.

Nee, dan die lui die zich schijnveilig voelen omdat ze Firefox gebruiken. :P
16-08-2011, 19:00 door Anoniem
Wij hebben geen rapport nodig te weten dat IE9 een goede browser is. Door eigen ervaring kun je dat ook gewoon weten.
FF is niet ons ding.

C.&.J
17-08-2011, 10:12 door Anoniem
"Internet Explorer 9 is veruit superieur als het gaat om het blokkeren van social engineering-malware, aldus een nieuw rapport van onderzoeksbureau NSS Labs. "

McAfee: mijdt Internet Explorer
http://webwereld.nl/nieuws/107610/mcafee--mijdt-internet-explorer.html

@Redactie: Hoe onafhankelijk zijn dit soort onderzoeken ?
17-08-2011, 12:00 door johanw
Ik ben eigenlijk veel benieuwder naar het aantal false positives dat ze geven. De hoeveelheid false positives, de traagheid van het systeem en de privecy aspecten zorgen er voor dat ik geen linkscanners gebruik. Als ik iets verkeerds binnenhaal moet de gewone virusscanner het maar afvangen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.