Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Reputatieonderzoek op internet

19-08-2011, 04:32 door Futile, 1 reacties
Beste leden,

Ik ben momenteel bezig met het uitvoeren van een reputatieonderzoek over een bepaalde instelling. Ik ga daar niet al te specifiek op in. Het zal gebruikt worden als een voorlichtende rapportage. Voor mijn persoonlijke portfolio in dit geval en om van te leren.

Aangezien ikzelf op dit gebied nog een beginneling ben zou ik graag van de wat gevorderden onder ons feedback horen op de technieken en toepassingen die bekend zijn.

Ik gebruik vooral de social media om dit onderzoek uit te voeren. En ben nog niet enige goede tools tegenkomen die bepaalde zaken kunnen monitoren in samenwerking van social media zoals, Twitter, Hyves, Facebook en Google als zoekmachine en voorbeeld.

Ik hoor graag van sommigen wat voor bijdrage hun kunnen brengen en mij hopelijk een goede kant op kunnen leiden met mijn eigen onderzoek en leerproces. En hopelijk ook anderen die hiervan zouden kunnen leren en gebruikmaken.

Alvast mijn dank,
Futile
Reacties (1)
19-08-2011, 07:54 door Anoniem
Ik weet dat Radian6 een dergelijke functionaliteit heeft, maar daar moet je voor betalen. Even Googlen op alternatieven doet misschien wonderen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.