image

Argentijnse ISP's blokkeren miljoen Google blogs

maandag 22 augustus 2011, 13:34 door Redactie, 0 reacties

Argentijnse internetproviders hebben op bevel van de overheid meer dan een miljoen Google webblogs geblokkeerd, omdat twee websites naar gelekte overheids e-mails linkten. Abonnees mochten van rechters in het Zuid-Amerikaanse land geen toegang meer tot de websites leakymails.com en leakymails.blogspot.com hebben. Op deze sites stonden links naar e-mails van de Argentijnse overheid.

Een aantal providers besloot het IP-adres 216.239.32.2 te blokkeren, dat van Google is. Daardoor waren in één keer meer dan een miljoen blogs onbereikbaar vanuit Argentinië. Volgens Google is de blokkade in strijd met grondwettelijke rechten, zoals toegang tot informatie en vrijheid van meningsuiting. "Duizenden bloggers en het internet in het algemeen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van content om hun ideeën te verspreiden en hun producten of diensten aan te bieden", zegt Pedro Less Andrade van Google.

Censuur
Die laat verder weten dat het blokkeren van IP-adressen geen oplossing is, aangezien ze dynamisch kunnen zijn en daardoor elk moment kunnen veranderen, waardoor websites die niets met het probleem te maken hebben de dupe worden.

"Het blokkeren van websites, IP-adressen, poorten of netwerkprotocollen is een extreme maatregel, die alleen voor bepaalde websites of specifieke content moet worden toegepast, gaat Less Andrade verder. Google werkt inmiddels met alle betrokken samen om de situatie op te lossen en honderdduizenden blogs en andere sites weer toegankelijk te maken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.