image

Bende steelt 14 miljoen euro van bankrekeningen

maandag 22 augustus 2011, 15:28 door Redactie, 2 reacties

De Oekraïense politie heeft vandaag verschillende leden van een criminele bende gearresteerd die meer dan 14 miljoen euro van bankrekeningen in verschillende landen hebben gestolen. Volgens de autoriteiten, die tijdens het onderzoek met de Verenigde Staten samenwerkten, gaat het om een georganiseerde groep van hackers die de systemen van zowel nationale als internationale banken binnendrongen en grote financiële schade veroorzaakten.

De bende zou uit meer dan twintig personen bestaan. Via speciale software en hardware apparaten werden de gegevens van bankpassen gekopieerd, en vervolgens gebruikt voor het opnemen van geld. Tijdens een inval werd het materiaal en duizend valse betaalpassen aangetroffen. Ook had de bende informatie van meer dan honderdduizend gestolen kaarten in bezit.

Reacties (2)
22-08-2011, 16:18 door Anoniem
Chapeau voor de Oekraïense politie!
Ze zouden hier ook meer met zulke zaken bezig moeten zijn ipv dat zinloze geflits en dergelijke tijdverspilling!
22-08-2011, 19:39 door securbenik123321
Door Anoniem: Chapeau voor de Oekraïense politie!
Ze zouden hier ook meer met zulke zaken bezig moeten zijn ipv dat zinloze geflits en dergelijke tijdverspilling!

flitsen e.d. brengt geld in het laadje voor de overheid en deze actie,s niet !
misschien zouden de banken 10% vindersloon moeten betalen aan de politie, dan wordt het wel interessanter.

eigenlijk zadelen de (meeste) banken de maatschappij/politie met een probleem op, omdat die banken met een relatief onveilige systeem een mooi doel zijn voor de boef.
als de banken nu eens de koppen bij elkaar zouden steken en een (universeel) veilig systeem zouden ontwikkelen, dan zou het de maatschappij/rekeninghouder en uiteindelijk de banken een stuk minder geld kosten !

maar ja, het boeit die banken niet eens, ze calculeren het in als bedrijfsrisico en berekenen het toch wel door aan de rekeninghouder, linksom of rechtsom, dat geld komt wel terug bij die banken, dus waar zouden ze zich nou druk om moeten maken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.