image

Israël geeft Google Street View groen licht

dinsdag 23 augustus 2011, 11:51 door Redactie, 2 reacties

De Israëlische overheid heeft Google toestemming gegeven om Street View ook in Israël te lanceren, op voorwaarde dat de privacy en veiligheid van burgers gerespecteerd wordt. Google diende een aantal maanden geleden een verzoek in om Street View in het land uit te rollen. "We hebben een constructief gesprek met de veiligheids- en databeschermingsautoriteiten gehad en zijn blij dat ze het goed vinden om deze dienst naar Israël te brengen", aldus een woordvoerder van Google.

Privacy
Street View kwam vorig jaar negatief in het nieuws toen bleek dat Google bij het in kaart brengen van draadloze netwerken, ook verstuurde netwerkgegevens buitmaakte. De Vereniging voor Burgerrechten in Israël maakt zich dan ook zorgen dat Street View de privacy van burgers zal aantasten.

"Het is een schande dat de Minister van Justitie niet geleerd heeft van de slechte ervaringen die Europese landen met deze dienst hebben gehad", zegt woordvoerster Dana Bar. "Daar hebben mensen al begrepen dat wetgeving burgers niet tegen multinationale ondernemingen kan beschermingen."

Reacties (2)
23-08-2011, 16:29 door Anoniem
Wie heeft hier in nederland toestemming gegeven.......?
23-08-2011, 19:01 door Anoniem
Dana is zeker niet op de hoogte hier van?
http://www.security.nl/artikel/38165/1/Waakhond_prijst_privacybeleid_Google.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.