image

Britse overheid laat Twitter online tijdens rellen

vrijdag 26 augustus 2011, 12:18 door Redactie, 4 reacties

De Britse overheid is niet van plan om bij rellen en andere ongeregeldheden Twitter en Facebook uit de lucht te halen, zo heeft het laten weten. Gisteren had minister van Binnenlandse Zaken Theresa May een gesprek met woordvoerders van BlackBerry-fabrikant RIM, Facebook en Twitter. De drie diensten werden tijdens de recente onrusten door relschoppers gebruikt voor het coördineren van hun acties. May liet de drie bedrijven weten dat de Britse overheid geen plannen heeft om de internetdiensten te beperken.

In een verklaring meldt het Ministerie van Binnenlandse Zaken: "Het gesprek ging over hoe wetshandhavingsdiensten en de sociale netwerken op bestaande relaties verder kunnen bouwen en samenwerken om te voorkomen dat de netwerken voor crimineel gedrag worden gebruikt. De overheid heeft geen aanvullende rechten gezocht om sociale media netwerken te sluiten."

Veilig
Volgens een woordvoerster van Facebook was het een constructief gesprek en deed het bedrijf er al alles aan om ervoor te zorgen dat Facebook "één van de veiligste plekken op het internet is", zo laat ze weten. "We zijn blij dat dit een dialoog was over samenwerking om mensen te beschermen in plaats van het voorstellen van beperkingen voor internetdiensten."

Een woordvoerder van Twitter merkte op dat "overheden en wetshandhavingsdiensten over de hele wereld Twitter voor open, publieke communicatie gebruiken...we hebben van velen gehoord dat Twitter een effectieve manier is om in crisistijden updates te verspreiden en geruchten te ontkrachten."

Reacties (4)
26-08-2011, 13:00 door Night
My Humble Opinion: een goed besluit maar op basis van foute argumenten.

Mijn argument behoefden minder overleg: in een vrije en open samenleving is de basisregel: afsluiten en/of censuur = altijd fout .
26-08-2011, 13:41 door tuxick
Ook wel handig dat ze dan achteraf de logs kunnen bekijken.
28-08-2011, 09:37 door Nietsnut
Door tuxick: Ook wel handig dat ze dan achteraf de logs kunnen bekijken.


Dit dus ja
28-08-2011, 16:12 door spatieman
alsof twitter en facebook zich laten offline halen..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.