Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

tele2 VEILIGHEIDSPAKKET

16-10-2012, 16:11 door Anoniem, 9 reacties
Werkt niet en mijn pc is vaak gehackt ik word er gek van
wat kan ik doen
Reacties (9)
16-10-2012, 17:29 door SirDice
De boel up to date houden (patches) is het belangrijkste. Maar meestal wordt het veroorzaakt door je eigen gedrag, dus niet zomaar overal op "JA" klikken.
16-10-2012, 17:40 door Anoniem
doe de test! https://www.certifiedsecure.com/certificatedetails/view/39
16-10-2012, 17:49 door Spiff has left the building
En aanvullend op SirDice -
Wanneer je pc "vaak gehackt" is dan vermoed ik dat je wellicht bedoelt vaak een besmetting,
dan is het waarschijnlijk verstandig maar eens helemaal opnieuw te beginnen met een schoon geherinstalleerd systeem.
En vervolgens dan veilig houden door verstandig computergebruik, waaronder het voor alle software altijd installeren van alle beschikbare beveiligingsupdates (Secunia PSI kan daarbij helpen).
Succes.
16-10-2012, 17:54 door Anoniem
- up-to-date houden van de windows security patches
- up-to-date houden van java
- up-to-date houden van adobe
- geen torrent of andere peer-2peer software installeren.
- en ten laatste om het gedrag van een surfer te veranderen, dwz niet op alle websites gaan die niet gekend zijn.

--> mywot plugin op je browser installeren zodat je al op voorhand weet, deze website is safe of kan spyware malware hebben (mywot.com)
16-10-2012, 18:46 door Preddie
enkele tips die je kunnen helpen

- sluit je pc via een router aan op het internet en zorg daarbij dat je pc niet direct bereikbaar is vanaf het internet (dus niet je pc in het DMZ zetten als je deze via een router hebt aangesloten)

- Zorg dat je niet onder een beheerdersaccount of adminaccount werkt, als je dan een programma wilt installeren moet je eerst het wachtwoord van bijv. het admin account in geven.

- zoals eerder aangeven zorg ervoor dat je programma's up-to-date dit zorgt er voor dat bekende lekken in software worden gedicht. zoals Spiff zegt kan secunia PSI je hier goed bij helpen.

- zorg dat je firewal actief is

- zorg dat je een virusscanner geinstalleerd hebt, deze regelmatig update en regelmatig een volledige scan uitvoert.

- Zoals SirDice aangeeft is je gedrag ook belangrijk, een kwaadaardig bestand over de mail klik je zelf aan (als de virusscanner hem nog niet verwijderd heeft. Zeker op tijdens het surfen is het belangrijk dat je niet zomaar overal op klikt of akkoord mee gaat...

hopelijk kan je hier iets mee !

veel succes ...
16-10-2012, 19:49 door Anoniem
Nog een beetje uitdiepend; zeker tijdens het surfen is het belangrijk een onderscheid te maken tussen een rommelcomputer (waar alles wel aan gort mag en niets belangrijks op staat, waarvan je een werkende image hebt die je binnen enkele minuten kunt terugzetten, waarvan je een up to date (zoveel mogelijk) bios versie draait MET graag geen simpel wachtwoord en liefst iets wat alle calls wat een wachtwoord nodig heeft van die bios minstens LOGT). of gebruik op die rommelcomputer een soort virtual machine setup met tig read only besturingssystemen ofzo, cd-rom dat soort stuff.

daarnaast heb je denk ik tegenwoordig ook een werksetup nodig waar je niets mee doet dan behalve de belangrijke dingen. ik ben zelfs voor bij de meeste mensen om dit systeem gescheiden van email te houden of ontvangst van email dusdanig te configureren dat NIETS wordt uitgevoerd en duidelijk regels gehouden worden.

Bij internet bankieren suggereer ik tegenwoordig (al een tijdje) het gebruik van systemen als Lightweight personal security. daar komen regelmatig updates van uit (ga ik me dus lekker niet mee bezig houden), is behoorlijk sterk en biedt slechts wat risico mbt je betalingsgegevens en de us overheid. nou ja, LPS maakt in hun intel niet veel verschil LOL. houdt zoiets totaal gescheiden van je harde schijf, overige surfgedrag als e-mail, torrent en whatnot in een betaal spitsmomentje ofzo en je zit wel redelijk safe.

Die router is een goed idee, maar moet je WEL goed instellen. Zelfde als een firewall. Anders gaat je persoonlijk setupje met een beetje dwarse gast, twee voor de prijs van een met een beetje pech.

oh ja, vpn of proxies gebruik voor risicovol surfgedrag verkleint je risico. als je zoiets een beetje handig opzet houdt je je eigen locatie een beetje uit de wind. let ook op java(script), flash, zooi wat je locatie achter proxies kan verklappen. noscript in firefox is een mooi voorbeeld wat na wat gegoogle je ook veel kan verklaren over hoe zoiets werkt. vpn's kunnen (meestal) dit risico voorkomen. let op dns queries op je directe lijn (vooral door de lucht) via systemen als curve. bovendien kan je dns ook standaard via proxies laten lopen afhankelijk van de proxie zelfs MET verkeerswrappers.

suc6 :)
17-10-2012, 15:32 door EDLIN
Door Anoniem: Werkt niet en mijn pc is vaak gehackt ik word er gek van
wat kan ik doen
Er zijn meer mensen die problemen hebben met het veiligheidspakket van Tele2.
Het advies van Tele2 is dan:
-verwijder eerst het oude pakket via het configuratiescherm.
- Log in op 'mijn Tele2'
en installeer het nieuwe veiligheidspakket.

Je kan ook bellen met de klantenservice en hun het probleem voorleggen.
Misschien heb je daar wat aan.

Vraag: Wat bedoel je precies met dat je vaak gehacked bent?
Krijg je meldingen over virussen?
17-10-2012, 18:41 door Anoniem
Oude en nieuwe veiligheidspakket van Tele2? Ik meen te weten dat Tele2 en vrijwel alle andere internetproviders F-Secure aan bieden in het jasje van henzelf,dus tele2 veiligheidspakket,UPC Veiligheidspakket,Telfort veiligheidspakket,etc. Is het nieuwe Tele2 Veiligheidspakket van een andere internetsecurityprovider,bijv. Norton,of G-Data? Haha hopelijk geen McAfee he!?
18-10-2012, 11:58 door EDLIN
Is het nieuwe Tele2 Veiligheidspakket van een andere internetsecurityprovider?
Nee het is nog wel steeds F secure, maar ik denk dat de procedure van upgraden van het pakket is veranderd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.