Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

WAAR AANGIFTE DOEN VAN COMPUTERHACKING/COMPUTERVREDEBREUK?

16-10-2012, 21:23 door Anoniem, 7 reacties
Hallo,ik heb een juridische vraag: ik heb het ernstige vermoeden dat mijn laptop (opnieuw) is gehacked.Ik verblijf tijdelijk in het buitenland (Frankrijk) en volgens mij is de hack vrijwel zeker gebeurd terwijl ik in Frankrijk ben en gebruik maak van een franse internetaansluiting (orange).Mijn laptop is gekocht in Nederland,de windows vista/7 licenties zijn Nederlands en ik zelf ben Nederlands.Mijn vraag is nu: waar moet ik nu aangifte doen van pc hacking/computervredebreuk,in Nederland of in Frankrijk? M.a.w..onder welke jurisdictie valt dit,de Nederlandse of de franse wet/justitie? Ik ben geneigd om te hopen dat de zaak in Frankrijk in behandeling kan worden genomen,daar ik met de onkundige NLse politie en de lachwekkend lage straffen voor zaken als computervredebreuk ik meer vertrouwen heb in de Franse justitie en strafmaat.Mischien kan dhr.Engelfried mij uitleggen hoe dit precies zit? Alvast dank.
Reacties (7)
17-10-2012, 10:34 door Anoniem
Doe geen moeite, ze gaan daar verder toch niks mee doen.
Een dader pakken en een straf opleggen? Laat me niet lachen, volgens mij is dat nog nooit gebeurd na het hacken van een particuliere computer.
Gewoon formatteren en opnieuw beginnen, en voortaan wat meer veiligheidsbewust met je systeem omgaan.
Dat helpt beter dan justitie voor het karretje spannen.
17-10-2012, 10:34 door Anoniem
http://www.politie.nl/PolitieABC/U_en_de_politie/aangifte_doen/Aanwijzing_aangiften_buitenland.asp

In Frankrijk dus.

Maar ik ben nou wel erg benieuwd naar de 'hack'. Heb je het vermoeden dat er iemand achter zit die je kent? Waarom heb je het vermoeden dat je gehackt bent? Is je laptop dan gehackt of bijv. een mail/facebook account? Behalve als je sterke aanwijzingen hebt dat er iemand in jouw omgeving moedwillig aan het inbreken is om economische/persoonlijke redenen zou ik er sowieso niet te veel van verwachten. Ook als dat wel het geval is moet je er rekening mee houden dat de politie waarschijnlijk niet de mensen heeft om echt onderzoek te verrichten. Als je wel deze route wilt volgen: zet de laptop uit en niet meer aan tot er een forensisch expert naar kan kijken die op de juiste manier bewijsmateriaal verzamelt. Maar nogmaals: behalve als er bijzondere zaken spelen moet je er niet te veel van verwachten.
17-10-2012, 10:47 door Anoniem
Het gebeurt op Frans grondgebied, dus valt het onder de Franse wetgeving.
17-10-2012, 11:01 door SirDice
Waarom denken mensen bij elke malware infectie (virus, worm, spyware, adware) dat ze "gehackt" zijn?
17-10-2012, 11:25 door Mysterio
Lage straffen? Je kan er maximaal 4 jaar voor krijgen! In 4 jaar kun je een hoop leuke dingen doen die je over het algemeen niet kan doen achter de tralies.

Echter hoe rechters omgaan met criminelen is echt crimineel.
17-10-2012, 11:32 door S-q.
Ts; Zie opmerking Anoniem 10.34; Waarom heb je het vermoeden dat je gehackt bent?
en die van SirDice;

Misschien moeilijk, maar vertel eens en over je manier van omgaan met je laptop?
17-10-2012, 15:13 door 1917873
WAAR AANGIFTE DOEN VAN ONNODIGE STEMVERHEFFING OP HET INTERNET?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.