image

Facebook betaalt hackers 28.000 euro in 3 weken

dinsdag 30 augustus 2011, 07:58 door Redactie, 1 reacties

Sinds de lancering van een beloningsprogramma voor het melden van beveiligingslekken drie weken geleden, heeft Facebook al 28.000 euro aan hackers overgemaakt. Eén beveiligingsonderzoeker die zes verschillende problemen rapporteerde, ging er met meer dan vijfduizend euro vandoor, aldus chief security officer Joe Sullivan.

Een aantal jaren geleden lanceerde Facebook al een "whitehat" programma om hackers aan te moedigen om lekken in de website te vinden en die te melden. Pas toen de grootste sociale netwerksite op het internet vorig jaar het beleid veranderde, dat het onderzoekers niet zou vervolgen als die op verantwoorde wijze problemen rapporteerden, ontving Facebook meer feedback.

Beloning
In navolging van Mozilla en Google, die beiden al geruime tijd een beloningsprogramma voor externe onderzoekers hebben, besloot ook Facebook voor bugmeldingen te gaan betalen. En dat bleek een gouden greep, want inmiddels hebben mensen uit zestien landen hun bugs al ingezonden.

In tegenstelling tot eerdere berichten betaalt Facebook niet maximaal 350 euro per lek, maar is dat het minimale bedrag. Voor één bugmelding zou de website 3.500 euro hebben neergelegd. "Aan de andere kant van het spectrum hebben we ook te maken met nep-rapporten van mensen die alleen publiciteit zoeken", merkt Sullivan op.

Reacties (1)
02-09-2011, 00:33 door Anoniem
Dergelijke bedragen zijn peanuts voor Fakebook.
Een lek exploiten levert over het algemeen veel meer op.
Tenzij je voor "whitehat" gaat uiteraard.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.