image

Chrome groeit ten koste van Firefox en IE

donderdag 1 september 2011, 10:01 door Redactie, 9 reacties

Het marktaandeel van Google Chrome is in augustus verder gestegen, voornamelijk ten koste van Firefox en Internet Explorer. Volgens meetbureau Net Application passeerde Chrome voor het eerst de vijftien procent, wat het dankt aan een groei van 1,2%. Daarmee loopt het nog achter op Firefox (22,6%) en Internet Explorer (55,3%). Microsoft leverde 0,7% in, terwijl Mozilla er 0,24% op achteruitging.

De cijfers van StatCounter laten een soortgelijk verloop zien. Internet Explorer en Firefox verliezen, terwijl Google Chrome marktaandeel verovert. Het verschil tussen Firefox en Chrome bedraagt nog vier procent. In Nederland bedraagt het verschil tussen Chrome en Firefox nog een kleine twee procent.

Reacties (9)
01-09-2011, 10:36 door Anoniem
Bij verschillende sites in m'n Google Analytics heeft Chrome FireFox al ingehaald. Zat er een tijdje geleden al aan te komen.

Vind het zelf fijn dat er veel Chrome bezoekers zijn omdat die nagenoeg altijd de laatste technieken ondersteunen.
01-09-2011, 12:35 door Above
Logisch natuurlijk.
Chrome heeft een sandbox .pdf reader. Iedere pdf kun je dus gewoon met Chrome openen zonder de Adobe rotzooi te installeren. Zelfde geld voor flash.
01-09-2011, 12:44 door Anoniem
Met Chrome kan ik onder Ubuntu tot nu toe alle websites (met flash en/of streaming media) gewoon openen. Met Firefox is dat helaas niet zondermeer mogelijk. Firefox laat daar absoluut wat liggen.
01-09-2011, 14:09 door Anoniem
Zelf durf ik geen Chrome te gebruiken, omdat het van Google is. Is die angst terecht? En zijn er inmiddels goede extenties als adblock en noscript voor Chrome?
01-09-2011, 14:47 door choi
Tja, mijn -tot voor kort-favoriete browser Opera wordt steeds meer in de steek gelaten door developers (websites die niet goed werken) en die extensie API is een krakkemikkig geval (bijv. het forceren van SSL is niet goed te implementeren), om maar niet te spreken van de extensies zelf.

Firefox is amechtig aan een inhaalslag bezig en wekt steeds meer de ergernis van de gebruikers door die idiote update policy.
Firefox zal wel de browser voor ''technische mensen'' blijven die hun browser maximaal willen kunnen configureren, want een extensie als NoScript is voor een gemiddelde gebruiker inmiddels niet meer te overzien.
Wat moet die gebruiker in godsnaam met Application Boundaries Enforcing en meldingen over META omleidingen?

Zelf merk ik dat ik steeds vaker naar Chrome/Chromium (''The Dark Side'') grijp, privacy issues be damned.
Zelfs voor een gebruiker met een bovengemiddelde security en privacy awareness is gebruiksgemak toch heel verleidelijk.

Om de BORG te quoten: resistance is futile......
01-09-2011, 15:29 door Anoniem
Door Anoniem: Zelf durf ik geen Chrome te gebruiken, omdat het van Google is. Is die angst terecht? En zijn er inmiddels goede extenties als adblock en noscript voor Chrome?

Je durft geen Chrome te gebruiken maar wel Windows ?!?
01-09-2011, 15:45 door Preddie
eeuh ja, of dit daadwerkelijk een eigen keuze is voor de mensen blijft natuurlijk een vraag...... download maar eens een google product dat je moet installeren op je werkstation, als je niet oplet krijgt je gelijk Chrome als standaard browser erbij geïnstalleerd en veel mensen hebben geen idee hoe ze dat weer verwijderen of hoe ze de standaard browser weer moeten wijzigen .....
02-09-2011, 17:33 door Anoniem
Door Anoniem: Zelf durf ik geen Chrome te gebruiken, omdat het van Google is. Is die angst terecht? En zijn er inmiddels goede extenties als adblock en noscript voor Chrome?
Kijk eens naar SRWare Iron. Het is praktisch Chrome zonder de privacy gevoelige functie die Chrome biedt.[1]
Ik geloof dat er tegenwoordig inderdaad extensies als een AdBlocker en NoScript zijn voor Chrome.

[1] http://en.wikipedia.org/wiki/SRWare_Iron#Differences_from_Chrome
02-09-2011, 20:26 door Nietsnut
Ik moet zeggen dat Chrome op mijn Ubuntu 11.04 draait als een speer naar ik blijf toch mijn nog maar even bij Firefox om de fijne extensies
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.