image

Webcam-hacker krijgt 6 jaar cel

vrijdag 2 september 2011, 11:51 door Redactie, 3 reacties

Een Mexicaanse man is in de VS veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar wegens het hacken en afpersen van tientallen vrouwen. De 32-jarige Luis Mijangos gebruikte malware om de computers van tienermeisjes te hacken. Eenmaal controle over de machine, begluurde hij de meisjes via hun eigen webcam en maakte hier foto's mee. Ook luisterde hij gesprekken via de microfoon af. Mijangos stuurde zijn slachtoffers Trojaanse paarden via e-mail en instant messaging, door ze als populaire video's of muzieknummers te vermommen.

De informatie die hij op de computers vond en via de microfoon en webcam verzamelde, gebruikt hij vervolgens om zijn slachtoffers af te persen. Hij eiste onder andere seksvideo's. Ook verstuurde hij via de Instant Messaging accounts en adresboeken van zijn slachtoffers malware naar hun vrienden en contacten. Die dachten dat het om een bericht van een bekende ging, en openden het gestuurde bestand.

Cyberterrorisme
Toen de FBI Mijangos vorig jaar juni arresteerde, had hij al meer dan honderd computers geïnfecteerd, die door zo'n 230 individuen werden gebruikt. 44 hiervan waren minderjarig. Tijdens zijn verhoor vertelde de Mexicaan dat hij met "black hat hackers" samenwerkte om financiële gegevens te stelen, waarmee hij 3.000 dollar per dag verdiende.

Volgens de rechter veroorzaakten de acties van Mijangos niet alleen financiële, maar ook psychologische schade. Hij beschuldigde de Mexicaan dan ook van "psychologische oorlogsvoering" en "cyberterrorisme".

Reacties (3)
02-09-2011, 14:10 door Anoniem
Wat ik mij in zulk soort zaken altijd afvraag is of deze mensen zich speciaal richten op tienermeisjes, of dat deze demografie wordt aangesproken omdat deze doelgroep veel gebruikt maakt van microfoons, webcams en concepten als instant-messaging.
02-09-2011, 15:25 door MartiniiB
RAT fag die zichzelf "Black Hatter" noemt. Zielig.
03-04-2012, 15:24 door Hensman
D'r is wel een echte werkende en eenvoudige webcam hacker, weetniet of jullie 'm kennen.
Bij mij werkt ie in iedergeval prima

Dit is m: http://www.youtube.com/watch?v=waf8MtUeAvg

gedownload van: http://www.LerenHacken.nl/


Heb ook geleerd om te hacken haha
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.