image

Chinese hackers bezorgd over cybercrime

zaterdag 3 september 2011, 09:40 door Redactie, 1 reacties

Een aantal bekende Chinese hackers gaan hun "collega's" vragen om commerciële cybercrime te vermijden. De oproep moet het aantal Chinese cyberaanvallen gericht op buitenlandse internetgebruikers en bedrijven verminderen. Het is de vraag hoe succesvol zo'n oproep is, volgens de Wall Street Journal geeft het wel aan dat de Chinese hackingcultuur zich zorgen over de groei van cybercrime maakt. Dit kan tot strengere wetgeving leiden, wat juist de vrijheid van deze hackers en legitiem werk in de IT-beveiligingsindustrie kan beperken.

De oproep staat in een document genaamd "Chinese Hackers' Self-Discipline Convention" en wordt deze week gepresenteerd, in voorbereiding op een hackerconferentie in Sjanghai later deze maand. Tijdens dit evenement vindt er een stemming over het voorstel plaats. Volgens de organisatoren is de oproep vooral gericht op "commercieel hacken", zoals het inbreken op online bankrekeningen.

Zelfdiscipline
Veel Chinese hackers van het eerste uur zijn tegenwoordig als IT-security professional werkzaam, maar veel jongere hackers houden zich bezig met cybercrime. Deze helden van de beginjaren proberen nu de jongere hackers te bereiken.

"Het is gemakkelijk voor een hacker om het oorspronkelijke idee van technische ontwikkeling op te geven als er geld te verdienen is", zegt Gong Wei, één van de bedenkers van de oproep. "Ik hoop deze zelfdiscipline conventie te gebruiken om de hackercultuur te verspreiden, en jonge hackers te helpen die net beginnen en nog een sterke psychologische verdedigingslinie moeten ontwikkelen."

Reacties (1)
03-09-2011, 13:50 door Anoniem
Grote pluim, White Had knows what Black Hat does'nt understand!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.