image

Chinese studentes vaker doelwit hackers

dinsdag 23 oktober 2012, 10:48 door Redactie, 6 reacties

Chinese studentes zijn steeds vaker het doelwit van hackers, zo blijkt uit nieuw onderzoek, uitgevoerd door een Chinese universiteit. De onderzoekers keken naar 39 gevallen van een cyberaanval op de campus. In tien gevallen ging het om ernstige privacyschendingen. De overige 29 zaken betroffen aanvallen op de schooldatabases.

Volgens onderzoeker Zhang Yongli zijn kunst- en docentenopleidingen risicovolle omgevingen voor vrouwelijke studenten, mede omdat hier ook meer vrouwen zitten.

Bij een aantal van de 'hackzaken' werd persoonlijke informatie van de studentes gepubliceerd. In andere gevallen ging het om naaktfoto's die uit wraak door ex-vriendjes online waren geplaatst. In 80% van de gevallen waarbij de privacy van studenten was aangetast, was de aanval door mannelijke studenten uitgevoerd.

Reacties (6)
23-10-2012, 11:00 door Anoniem
"Volgens onderzoeker Zhang Yongli zijn kunst- en docentenopleidingen risicovolle omgevingen voor vrouwelijke studenten, mede omdat hier ook meer vrouwen zitten."

Oja ? Als er meer vrouwen zitten, dan gaat statistisch gezien de kans per vrouw om slachtoffer te worden omlaag. Wat dat betreft zou je juist kunnen stellen dat het voor de individuele studente risico verlagend werkt ;)
23-10-2012, 11:08 door majestic
80% maar? lijkt mij dat de meeste hackende personen over het algemeen mannelijk zijn en dat dit percentage van mannelijke-vrouwelijke hackers toch echt meer dan 90% man is.
Verbaast me dat het _maar_ 80% man is in deze gevallen :P
23-10-2012, 11:58 door Anoniem
"In andere gevallen ging het om naaktfoto's die uit wraak door ex-vriendjes online waren geplaatst. "

Wat is de relatie met hacking ? Volgens mij mag deze onderzoeker zich als eerste eens verdiepen in de definitie van hacking.
23-10-2012, 12:39 door User2048
Door Anoniem: "Volgens onderzoeker Zhang Yongli zijn kunst- en docentenopleidingen risicovolle omgevingen voor vrouwelijke studenten, mede omdat hier ook meer vrouwen zitten."

Oja ? Als er meer vrouwen zitten, dan gaat statistisch gezien de kans per vrouw om slachtoffer te worden omlaag. Wat dat betreft zou je juist kunnen stellen dat het voor de individuele studente risico verlagend werkt ;)
Maar de kans dat er een willekeurige vrouw wordt aangevallen gaat omhoog.
23-10-2012, 12:52 door Anoniem
"Maar de kans dat er een willekeurige vrouw wordt aangevallen gaat omhoog."

Klopt, maar moet je onderzoek doen om tot dat soort conclusies te komen ? In de bewoonde wereld is de kans dat je een anders mens tegenkomt ook groter dan in een gebied waar geen mensen wonen ;)

"lijkt mij dat de meeste hackende personen over het algemeen mannelijk zijn en dat dit percentage van mannelijke-vrouwelijke hackers toch echt meer dan 90% man is."

Ik denk dat dat best mee kan vallen. Zo heb je in China aardig wat vrouwelijke hackers, en ook een aantal vrouwelijke hacking groepen.
24-10-2012, 14:56 door Anoniem
Effe kijken of ik het goed snap:
- 39 aanvallen, waarvan
- 29 aanvallen op een schooldatabase, en
- 10 ernstige privacyschendingen, waarvan
- 8 (80% van 10) die door mannelijke studenten uitgevoerd, en dus
- 2 die door anderen dan mannelijke studenten zijn uitgevoerd.

In het gelinkte artikel staat trouwens "nearly 80%". Maar bijna 8 kan hooguit 7 zijn, dus "nearly 80%" is 70% of minder. Ik ben niet onder de indruk van de kwaliteit van het bericht in People's Daily.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.