image

Amerikaanse overheid verruilt BlackBerry voor iPhone

dinsdag 23 oktober 2012, 10:13 door Redactie, 6 reacties

De Amerikaanse Immigration & Customs Enforcement (ICE) gaat 17.600 ambtenaren van een BlackBerry naar een iPhone migreren. De technologie van BlackBerry-fabrikant Research In Motion (RIM) zou niet aan de technologische eisen van de overheidsinstantie voldoen. Dat blijkt uit contractdocumenten. ICE is onderdeel van het Amerikaanse Ministerie van Homeland Security en houdt zich vooral met opsporingszaken bezig.

Het platform van Apple zou ICE de meeste controle en beheermogelijkheden geven. Vanwege de beveiliging, en dan met name de encryptie, is BlackBerry bij veel opsporingsdiensten favoriet. De toestellen van RIM werden meer dan acht jaar bij ICE gebruikt. In het rapport stelt ICE dat RIM inmiddels door zowel Apple met iOS als Google met Android is ingehaald.

Onderzoek
Naast de iPhone en BlackBerry werd er ook naar Android gekeken, maar dat moest het toch tegen de iPhone afleggen. Linux, Palm, Symbian, Microsoft en Bada werden wegens een te klein marktaandeel niet geanalyseerd. "Een door ICE uitgevoerde analyse laat zien dat de Apple iPhone de beste oplossing voor mobiele technologie biedt", aldus de conclusie van het rapport.

Reacties (6)
23-10-2012, 13:09 door User2048
Als er één schaap over de dam is...

Ik vrees steeds meer voor de toekomst van RIM.
23-10-2012, 13:53 door Anoniem
Ik ben heel erg benieuwd ben naar de inhoud van dat onderzoek. Als je een BlackBerry in een Enterprise-domein stopt kun je als beheerder letterlijk alles blokkeren en managen: bluetooth, camera, downloads, enz. En je hebt opties hoe snel een toestel moet remote-wipen, en je kunt alles zo zwaar encrypten en uitzetten tot dat je niet eens te zien krijgt wie je belt aan toe als je toestel gelocked is. Firewallopties voor nagenoeg iedere applicatie en instellingen per applicatie wat er wel en niet mag gebeuren. Bij iOS6 is er eindelijk eens een basale privacyoptie gekomen, die voor mijn gevoel nog ver achterloopt op BlackBerry OS. Correct me if I'm wrong :)
23-10-2012, 15:06 door yobi
Hadden we vroeger niet Psion?
23-10-2012, 18:15 door Anoniem
"Naast de iPhone en BlackBerry werd er ook naar Android gekeken, maar dat moest het toch tegen de iPhone afleggen"

Ik vraag mij af op welke punten dan? Is het juist niet makkelijker om Andriod te nemen, omdat ze er dan zelf iets van kunnen maken qua OS zegmaar? (costum rom) ipv het gesloten systeem van appeltje?
24-10-2012, 09:56 door Anoniem
"Naast de iPhone en BlackBerry werd er ook naar Android gekeken, maar dat moest het toch tegen de iPhone afleggen. Linux, Palm, Symbian, Microsoft en Bada werden wegens een te klein marktaandeel niet geanalyseerd."

Zulke uitspraken zorgen er altijd voor dat ik mij zorgen maak. Op die manier worden de beste zaken soms over het hoofd gezien, enkel en alleen vanwege iets dat er niets toe doet (Wat maakt marktaandeel uit voor de eigenschappen die de toestellen moeten hebben?).
21-11-2012, 16:01 door Anoniem
Goedzo Apple. :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.