image

Harde schijf beveiligt tegen hacking

dinsdag 23 juli 2002, 11:03 door Redactie, 3 reacties

Met een harde schijf die één kop heeft om te lezen en één om te schrijven, denkt een Japans bedrijf een beveiligingssysteem voor webservers ontwikkeld te hebben.
Infoworld schrijft dat het bedrijf nu eens niet de aandacht heeft gelegd op scripts of wachtwoorden, maar op de harde schijf. Bestanden die via internet gepubliceerd worden, kunnen zodoende alleen gelezen, maar niet meer gewijzigd worden.

Reacties (3)
23-07-2002, 13:21 door Anoniem
Het concept klinkt interessant. Het lijkt een goed alternatief voor andere read-only oplossingen, zoals cdrom en ro mounted partities.
Het zal ongetwijfeld de drempel wat hoger leggen, maar uiteindelijk zal de hacker wel zo slim zijn om het beheersysteem aan te vallen. Dus de vraag is hoe goed die machine beveiligd is. :-)
23-07-2002, 15:57 door Anoniem
dus ook geen swap, geen logs en de database kan niet meer bijgewerkt worden? het concept is leuk, maar of het os het ook leuk vindt dat dat niet meer naar de hd kan schrijven... ja dan zetten we het os op een andere hd, maar ja dan kan dat nog steeds beinvloed en veranderd worden, en men verandert gewoon de webroot naar /tmp of C:temp en zet daar hun index.htmlletje in.

Niels
23-07-2002, 16:10 door suntac
Ik kan het niet laten om te zeggen dat het in het begin zeker goed klinkt maar als je even gaat nadenken is het al een stuk minder leuk. Ik kan zo een aantal dingen opnoemen die er voor zorgen dat er door de server op de harde schijf geschreven moet worden bij een redelijke website.

Klinkt leuk, werkt zeker voor een tijdje, is alleen geschikt voor heel statische site's en niet bruikbaar als je net iets meer wil als de rest. Maar als je net iets meer wil als de rest heb je ook geld over om iets meer dan normaal aan de beveiliging te doen............

SUNTAC
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.