Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Vragen over encryptie

05-09-2011, 14:53 door Anoniem, 3 reacties
Hoi beste forumleden&overige lezers,ik heb een paar vragen over encryptie.En dan heb ik het over encryptie voor de hele pc.Is het verstandig om dit toe te passen op een mogelijk al gecompromiteerd systeem? Is het mogelijk dat kwaadwillenden (hackers)de encryptie danwel toegang tot de encryptie (password,versleutelcode) aanpassen dus wijzigen zodat de pc eigenaar eigenlijk niks meer kan met zn pc?
Reacties (3)
05-09-2011, 15:38 door SirDice
Door Anoniem: Hoi beste forumleden&overige lezers,ik heb een paar vragen over encryptie.En dan heb ik het over encryptie voor de hele pc.Is het verstandig om dit toe te passen op een mogelijk al gecompromiteerd systeem?
Nee. Bedenk dat als de machine gestart is de data ongecodeerd beschikbaar is. De malware zal dan gewoon z'n werk doen.
06-09-2011, 10:58 door Anoniem
Encryptie (van een geheel systeem) is zinloos tegen mallware/trojans/etc...
Het is alleen handig tegen diefstal van je apparatuur. Door Encryptie te gebruiken zal men niet (makkelijk) bij de data op je systeem kunnen en dus kunnen ze er niets mee.
15-09-2011, 23:30 door Anoniem
Als je je backups versleuteld met bijvoorbeeld AES 256 bit is het haast onmogelijk deze data te ontcijferen. Malware kan evt. wel je toetsaanslagen opslaan om zo je sleutel te onderscheppen. Het zou zelfs kunnen zijn dat als je bijvoorbeeld een virtuele disk container mount op F:\ en malware via een autorun.inf zich daar nesteld dat in je encrypted data er malware zou kunnen zitten. Zoals eerder gezegd is encryptie meer op data bescherming tegen ongewenst raadplegen een oplossing
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.