image

Digitale vingerafdrukken van kinderen

dinsdag 23 juli 2002, 11:57 door Redactie, 3 reacties

In Engeland zijn naar schatting van bijna 200.000 kinderen digitale vingerafdrukken genomen zonder medeweten of toestemming van de ouders.
Volgens VNUnet worden hierover inmiddels kamervragen gesteld. De activiteiten worden al omschreven als 'gevaarlijk, onnodig en illegaal'. Met name het feit dat het in theorie mogelijk is om de vingerafdrukken te gebruiken bij opsporingsactiviteiten, wekt verontrusting.

Reacties (3)
24-07-2002, 06:13 door Anoniem
Ook in Nederland zijn er mensen die een soortgelijk systeem liever vandaag dan morgen willen introduceren. Gevaarlijk en onnodig? Ja, daar kon men wel eens gelijk in hebben. Want wie zegt niet dat er een tijd gaat aanbreken waarin deze gegevens worden misbruikt? Er zijn genoeg landen geweest in die van de ene dag op de andere een dictatuur als "regering" kregen.
In de Tweede Wereldoorlog kon de Duitse bezetter dankbaar gebruikmaken van een soortgelijk systeem in Nederland (Persoonsbewijzen) om zo makkelijker Joden en andere misdadigers (lees: onderduikers) op te sporen. En wat stond er op zo'n Persoonsbewijs (verder nog dan foto en adres), juist! de vingerafdrukken van de persoon...Nog even, en we krijgen een herhaling van het verleden...

Pierpanda.
24-07-2002, 17:22 door Anoniem
Aangezien het een piece of cake is om nepvingers te maken met de vingerafdrukken van de buurman (of zijn schoolgaande zoontje in dit geval) kan de overeenstemming van iemands vingers met de afdrukken gevonden op een "plaats delict" alleen nog maar een aanwijzing zijn, en niet langer een waterdicht bewijs.

Nog een paar haren van die knul erbij, om het DNA onderzoek op gang te helpen, en het wordt weer rustig in de buurt.

Bij wijze van spreken, dan...
25-07-2002, 08:46 door Anoniem
Ik wil wel graag een gsm/gps/rf chip in mijn kinderen kunnen inbouwen, zodat ik altijd weet waar ze zijn, en de voordeur altijd voor ze openstaat
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.