image

G Data gelooft eindelijk in mobiele malware

woensdag 7 september 2011, 14:54 door Redactie, 1 reacties

Virusscanners voor smartphones waren een marketingtruc, oplichting en paniekzaaierij, maar inmiddels waarschuwt ook anti-virusbedrijf G Data voor mobiele malware. Volgens de virusbestrijder leggen cybercriminelen zich steeds meer toe op mobiele apparaten om virussen en andere malware te verspreiden.

Onderzoek van G Data zou aantonen dat het aandeel van mobiele malware in het totale spectrum van malware ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 273% gestegen is. Met name Trojaanse paarden die zowel op de pc als op mobiele apparaten hun schadelijke werk kunnen doen, zouden langzaamaan het malwarelandschap beginnen te domineren.

“Op dit moment gebruiken de daders vooral backdoors, spionageprogramma’s en dure sms-services om hun slachtoffers te benadelen. Hoewel dit specifieke segment van de ondergrondse markt nog in de kinderschoenen staat, zien wij duidelijk een groot risico voor mobiele apparaten en hun gebruikers," zegt Eddy Willems, die opmerkt dat cybercriminelen vooral het Android-platform interessant vinden.

Reacties (1)
07-09-2011, 15:31 door Anoniem
Cybercriminelen vinden alle platformen interessant,of het nu windows,apple/ac,linux,symbian,android,windows mobile,of blackberry betreft.Dus voor al deze platforms moet security/ anti-malware beschikbaar zijn!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.