image

Symantec: Cybercrime evenaart drugshandel

donderdag 8 september 2011, 10:19 door Redactie, 5 reacties

De schade die cybercrime veroorzaakt is groter dan de wereldwijd handel in marihuana, cocaïne en heroïne bij elkaar, en evenaart bijna de wereldwijde drugshandel, aldus onderzoek van anti-virusbedrijf Symantec. Het afgelopen jaar zouden 431 miljoen mensen het slachtoffer van cybercrime zijn geworden, waarbij 275 miljard euro verloren ging. Het gaat dan om financiële en tijdsverliezen. De markt voor marihuana, cocaïne en heroïne zou voor 205 miljard euro goed zijn. De omvang van de wereldwijde handel in drugs wordt geschat op 292 miljard euro.

Het Cybercrime Report van de virusbestrijder beweert verder dat 69% van alle volwassenen op het internet het slachtoffer van cybercrime is geworden. Elke seconde maken cybercriminelen volgens Symantec veertien slachtoffers, wat dagelijks op meer dan een miljoen slachtoffers neerkomt. Verder zou tien procent van alle "online volwassenen" met cybercrime op hun mobiele telefoon hebben te maken.

Virusscanner
41% van de ondervraagde volwassenen gebruikte geen up-to-date virusscanner om hun persoonlijke informatie te beschermen en 54% heeft wel eens met malware te maken gehad. "Vaak denken mensen dat het internet gecompliceerd is en de dreigingen onduidelijk, ze vallen dan terug op een aangeleerde hulpeloosheid, waarbij ze cybercrime gewoon als onderdeel van de kosten beschouwen om online te zijn", zegt professor Joseph LaBrie.

In het verleden was het McAfee dat cybercrime groter dan de drugshandel bestempelde, maar volgens analist Richard Stiennon zijn deze cijfers nergens op gebaseerd en totale onzin.

Reacties (5)
08-09-2011, 11:04 door jefdom
de rapporten die McAfee en symantec ons met de regelmaat van een klok om de oren slaat belanden bij mij op het heilig huisje,en ik veeg er mijn §§§§§§ mee af,dat ze eerst maar eens zelf hun werk goed doen en een top product produceren inplaats van paniek zaaierij dat zou al een hele vooruitgang zijn ,enja er is zeker veel crimi op het net maar met goede ontwikkelde tools kom je al een heel eind weg met je beveiliging van je netwerk en pc ,alleen moeten er wel meer virusscanners op de markt komen die een ietsje gebruiks vriendelijker zijn voor jmdp.groetjes dejeff
08-09-2011, 11:09 door Anoniem
"Het Cybercrime Report van de virusbestrijder beweert verder dat 69% van alle volwassenen op het internet het slachtoffer van cybercrime is geworden."

Ik ben benieuwd naar de definitie van het begrip 'slachtoffer van cybercrime' bij Symantec.
08-09-2011, 11:23 door Anoniem
@jefdom
Ik heb net zoals jij dat ze inderdaad alleen voor hun eigen geloof prediken bij deze bedrijven. Maar ik vermoed ook dat deze bedrijven de bedragen die aan anti-xxx producten worden uitgegeven hier ook bij hebben opgeteld. Over symantec kan ik niet oordelen, maar we hebben hier bedrijfsmatig nog McAfee en een groter wan product is er niet. Schade dus..
08-09-2011, 14:46 door Anoniem
Welk vertrouwen wil je hebben? Over wat voor schade hebben we het hier. Is het alleen maar financiele schade die grenst aan het reguliere ondernemersrisico of is er ook sprake van levenslange schade (zoals crackgebruikers veelal laten zien). Dit is dus een beetje appels met peren vergelijken.
De reacties duiden begrijpelijkerwijs op een gebrek aan vertrouwen in marktpartijen, aangezien die een financieel belang hebben bij het geplaatste verhaal.

Zou het vertrouwensprobleem opgelost zijn als cybercrime gegevens door een overheidsorganisatie worden gepubliceerd? En zie dat eens in het licht van de aankomende verplichting om digitale inbraken openbaar te maken....
08-09-2011, 15:48 door peanuty
ja, je kunt weer komen met een complot theorie e.d.
Ik denk eerder dat je kunt zeggen; 69% is zonder het te weten besmet met malware e.d. ipv "slachtoffer cybercrime"

Het is inderdaad met een grote opmars bezig. Dat kunnen we niet ontkennen.
Symantec probeert hier iets duidelijk te maken.
De basis van hun gedachte is volgens mij oké.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.