image

Twitteraccount NBC gekaapt via keylogger

dinsdag 13 september 2011, 08:15 door Redactie, 2 reacties

Die aanvallers die vrijdag het Twitteraccount van de Amerikaanse televisiezender NBC News kaapten en een valse terreurmelding verstuurden, hebben zeer waarschijnlijk een keylogger gebruikt. In de tweet stond dat er een vliegtuig op Ground Zero was gecrasht. Een tweede tweet berichtte dat ook een ander vliegtuig niet meer reageerde. Het nieuws werd door de 130.000 volgers snel verder verspreid. Acht minuten na de eerst tweet werd het account door Twitter afgesloten.

In juli werd ook het Twitteraccount van nieuwszender Fox door dezelfde groep gekaapt en gebruikt voor een tweet over het overlijden van Barack Obama. Daar wisten de aanvallers via een gehackt e-mailaccount het wachtwoord in handen te krijgen. In het geval van de aanval op NBC is het zeer waarschijnlijk een keylogger geweest. Volgens de zender hebben slechts drie mensen het wachtwoord van het account.

Kerstboom
Eén van hen is directeur sociale media Ryan Osborn. Hij ontving een e-mail van een onbekende afzender over orkaan Irene. Daarin stond dat hij direct van Twitter moest komen om zijn gezin tegen de orkaan te beschermen. Osborn stuurde de afzender een e-mail terug met de vraag wie hij of zij was. De afzender liet vervolgens weten dat hij het buurmeisje was en stuurde een bijlage met een kerstboom, die Osborn vervolgens opende.

Reacties (2)
13-09-2011, 17:06 door jefdom
een beetje moeilijk te geloven dat mr osborn daarin trapte als dir soc media ?zo onwetend kun je als je die functie hebt toch niet zijn ?????????????,ach wat laat maar groetjes jefdom
13-09-2011, 17:57 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.