image

Phishers smullen weer van McDonald's

woensdag 14 september 2011, 10:22 door Redactie, 2 reacties

Er is een nieuwe phishingaanval in omloop waarbij phishers via een zogenaamde McDonald's enquête creditcardnummers proberen te stelen. Internetgebruikers ontvangen een e-mail waarin staat dat ze geselecteerd zijn om aan een onderzoek deel te nemen. Als beloning wordt er 80 dollar op de rekening bijgeschreven.

De meegestuurde link komt uit op een pagina waar de gebruiker verschillende vragen moet beantwoorden. De laatste stap van de enquête is het invullen van persoonsgegevens, zoals volledige naam, land, creditcardnummer, verloopdatum en beveiligingscode.

Kortingsbon
Het is niet voor het eerst dat phishers op deze manier achter persoonsgegevens proberen te komen. In 2008 werd er ook al een soortgelijke phishingaanval ontdekt, toen konden deelnemers 75 dollar "verwachten". Dat jaar ging er ook een kortingsbon rond. De kortingsbon die de ontvanger moest printen was in werkelijkheid een worm die de computer besmette.

Reacties (2)
14-09-2011, 11:18 door Anoniem
Hoezo kortingsbon printen. Zelfs gratis of met geld toe zal ik daar niet eten.
Helaas zijn nog steeds volksstammen gevoelig voor "gratis".
Gratis blijkt hier geen synoniem voor "voor niets".
14-09-2011, 20:23 door Anoniem
"De laatste stap van de enquête is het invullen van persoonsgegevens, zoals volledige naam, land, creditcardnummer, verloopdatum en beveiligingscode"
en er zijn dus mensen die dit doen? die verdienen het bijna zou ik zeggen, hoe dom kun je zijn?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.