image

Spammers vluchten naar Azië en Latijns-Amerika

woensdag 14 september 2011, 11:45 door Redactie, 5 reacties

Vanwege de aanpak van botnets in Europa en de Verenigde Staten zijn spammers massaal naar Azië en Latijns-Amerika uitgeweken. Dat beweert anti-virusbedrijf Kaspersky Lab. De helft van alle verstuurde spam op het internet is afkomstig uit India, Indonesië, Brazilië, Peru en de Oekraïne. Zestig procent van alle spam is afkomstig van tien landen, waar cybercriminelen nieuwe botnets aan het opzetten zijn, om de in de VS en Europa gesloten botnets te vervangen, aldus Maria Namestnikova.

Volgens haar tonen de nieuwe cijfers aan dat een aantal succesvolle anti-botnet-campagnes ervoor heeft gezorgd dat cybercriminelen hun middelen nu over verschillende landen en zelfs continenten verspreiden, zodat hun infrastructuur operationeel blijft, zelfs als er een botnet in een bepaald land wordt opgerold. Veel van deze nieuwe "spamlanden" hebben nog geen effectieve cybercrimewetgeving, waardoor cybercriminelen vrij spel hebben.

Reacties (5)
14-09-2011, 12:01 door spatieman
dat wordt mijn /8 ranges uitbreiden hier dus.
14-09-2011, 12:25 door Anoniem
Ah vandaar dat Chronopay een vestiging in Latijns Amerika heeft geopend, als facilitator van deze spammers. Kennelijk heeft de arrestatie van CEO Pavel Vrublevsky mensen aan het denken gezet.
14-09-2011, 14:47 door tuxick
Zucht. De spammers zijn nog steeds dezelfde Russen en Amerikanen die je kan vinden op http://www.spamhaus.org/rokso/ De spam komt dus UIT Rusland of USA, VIA botnets elders.
14-09-2011, 20:25 door Anoniem
Ik krijg vaak van die spams met rare email adressen domeinen zoals xlzs@kjbed.com op mijn hotmail account, hoe kunnen ze de domein namen vervalsen?
15-09-2011, 12:41 door spatieman
simpel, je maakt gewoon random accounts aan, bijna geen enkele SMTP server heeft daadwerkelijk SMPT auth lopen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.