image

Google lanceert digitale portemonnee

dinsdag 20 september 2011, 08:59 door Redactie, 5 reacties

Google heeft gisterenavond officieel Google Wallet gelanceerd, een digitale portemonnee waarbij gebruikers via hun mobiele telefoon kunnen betalen. De dienst werd eind mei al aangekondigd en zou volgens de zoekgigant veiliger dan een normale portemonnee zijn. De Google Wallet app werkt op dit moment alleen in de Verenigde Staten met aanbieders Citi, MasterCard, Sprint en First Data

Via de near field communication (NFC) hoeft de gebruiker met zijn telefoon het betaalpunt alleen aan te raken om af te rekenen. Google Wallet laat gebruikers betalen met Citi MasterCard creditcards en de Google Prepaid Card, die via elke willekeurige creditcard is op te laden. Om consumenten aan te moedigen geeft Google elke Amerikaan die een Google Wallet voor het einde van het jaar opent tien dollar cadeau.

Toekomst
"Ons doel is het mogelijk maken om alle betaalkaarten aan Google Wallet toe te voegen, zodat je zelfs de grootste traditionele portemonnee vaarwel kan zeggen", aldus Osama Bedier, Vice President Payments. Hij merkt op dat dit slechts het begin is en dat Google Wallet in de toekomst onder meer telefoons zal worden uitgerold.

Reacties (5)
20-09-2011, 09:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-09-2011, 12:29 door quikfit
En natuurlijk super veilig *kuch*
"Google is Watching YOU!"
20-09-2011, 15:19 door Nietsnut
Door Hugo: Mooi man. Nu weet Google niet alleen op welke producten we zoeken, maar ook welke we daadwerkelijk kopen. Met nog beter gerichte reclamespam als gevolg. Google Wallet? No way... ever!

Lol en dan maken wij ons druk over cookies hahahah
20-09-2011, 21:05 door Anoniem
mijn gewone portemonnee werkt niet op batterijen of netvoeding, en is alleen daarom al veiliger.
21-09-2011, 03:16 door Anoniem
Ik word een beetje ziek van Google.
Kijk eens naar de Elsevier; waarom zit er tegenwoordig iedere week een kaart met gratis advertentietegoed in?!
Het gros van de lezers weet niet eens wat men ermee aan moet. Ze worden massaal op Marktplaats e.d. aangeboden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.